fbpx
США нададуть Україні додаткові 190 бронемашин MRAP

США нададуть Україні додаткові 190 бронемашин MRAP

MRAP Бронетехніка Військова допомога ДПСУ МВС США Україна Україна-США

Сполучені Штати нададуть українським правоохоронцям 190 броньованих автомобілів із захистом від мін і засідок (MRAP).

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Бронемашини класу MRAP дозволять правоохоронцям захищати мирних жителів поблизу лінії фронту.

Посол США зазначила, що бронеавтомобілі MRAP надійдуть українським прикордонникам та поліції.

«Я пишаюся тим, що стою разом із виконувачкою обов’язків заступника Держсекретаря США Нуланд і моїми колегами з Державного департаменту, щоб відзначити передачу українським прикордонникам і поліції перших наданих США броньованих військових автомобілів із захистом від мін і засідок (MRAP)», – зазначила американський дипломат.

Брінк також опублікувала спільне фото із виконувачкою обов’язків заступника Держсекретаря Вікторією Нуланд та колегами з Держдепу.

Нагадаємо, сьогодні також Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з українськими прикордонниками, яким Штати передають американські бронемашини MRAP.

«Відвідали прикордонників, щоб побачити, як вони продовжують захищати територію та народ України. Ми надаємо 300 мільйонів доларів нового фінансування правоохоронному сектору України для продовження цієї важливої роботи. Сполучені Штати залишаються єдиними з Україною», – розповів Блінкен.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко обговорив із Блінкеном уже реалізовані проєкти зі зміцнення потенціалу прикордонників та подальшу підтримку.

Ентоні Блінкен. Вересень 2023. Україна. Фото зі сторінки політика

На базі одного з підрозділів делегація Держдепартаменту США та Посольства США в Україні ознайомилася з завданнями прикордонного відомства та допомогою, що отримана Держприкордонслужбою в рамках спільних проєктів.

«Якби не допомога міжнародних партнерів, зокрема INL, наші втрати були б набагато більші. Тому що від наших партнерів прикордонники вчасно отримували бронежилети, захисні шоломи тощо», – наголосив Дейнеко.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки також готують нову партію касетних артилерійських снарядів для України.

MRAP Бронетехніка Військова допомога ДПСУ МВС США Україна Україна-США