fbpx
США передали Сомалі 24 бронемашини M36 “Puma”

США передали Сомалі 24 бронемашини M36 “Puma”

Африка Бронетехніка Світ Сомалі США

Сполучені Штати надали 24 бронемашини M36 “Puma” та радіокомунікаційне обладнання “Harris” для підтримки союзних військ у Сомалі.

Командувач Об’єднаної оперативної групи Африканський Ріг (CJTF-HOA) ЗС США генерал-майор Джамі Шоулі відвідав Могадішо для передачі партії легкої бронетехніки Перехідної місії Африканського союзу в Сомалі (ATMIS).

Пожертвування США допоможе збільшити можливості ATMIS у боротьбі з тероризмом та тими, хто прагне підірвати безпеку та стабільність Сомалі.

«Щоб підтримати зусилля групи ATMIS у Джибуті по боротьбі з тероризмом разом з нашими партнерами Сомалі, Сполучені Штати надають 24 бронетранспортери PUMA і радіокомунікаційне обладнання Harris, щоб забезпечити більш надійне патрулювання», – розповів Шоулі.

Ларрі Андре, посол США у Сомалі, сказав, що доставка 24 БТР посилить боротьбу Сомалі з войовничими екстремістами.

Представники Сомалі та США. Серпень 2022. Сомалі. Фото: Міноборони США

«Це обладнання підвищить здатність джибутійського контингенту ATMIS захищати сомалійців від насильства з боку Аш-Шабааб», – сказав Андре.

США віддані підтримці зусиль Сомалі щодо розгрому «Аш-Шабааб» і продовжують співпрацювати з Джібуті у боротьбі з терористичними загрозами на Африканському Рогу.

Також США прагнуть допомогти сомалійцям захистити себе і зменшити загрозу, що виходить від глобальних терористичних мереж, що базуються в Сомалі.

“Puma” M36 належить до броньованих машин класу MRAP (з протимінним захистом рівня 4b) з балістичним захистом за стандартом STANAG 4569.

Бронемашина M36 “Puma” сил Сомалі. Серпень 2022. Сомалі. Фото: Міноборони США

Бронемашина створена на базі індійського вантажного автомобіля виробництва “Ashok Leyland”.

Силова установка – 6-циліндровий дизельний двигун з турбонаддувом “Ashok Leyland HA 57L 165” потужністю 220 кінських сил. Коробка передач механічна ZF 6S 850 GB з шістьма передачами уперед та однією назад.

У стандартній комплектації південноафриканська бронемашина Puma M36 має кондиціонер, підсилювач керма та індивідуальні спеціальні крісла протимінного захисту.

Африка Бронетехніка Світ Сомалі США