fbpx
США почали виводити застарілі F-15 з авіабази Kadena

США почали виводити застарілі F-15 з авіабази Kadena

F-15 Авіація Винищувач ПС США Світ США Японія

Повітряні сили США почали виводити застарілі винищувачі F-15C/D з авіабази Kadena у Японії.

Ця техніка належала 18-му авіаційному крилу Повітряних сил.

Частину літаків відправлять на авіабазу Національної гвардії Кінгслі-Філд у штаті Орегон.

Потім деякі з них продовжать службу в різних підрозділах по всій території США, а інші вирушать на зберігання до 309 авіакосмічної групи технічного обслуговування.

У рамках свого плану модернізації ПС США виводять з експлуатації старий парк літаків F-15C/D Eagle, яким уже більше сорока років.

Винищувачі F-15C/D 18-го авіакрила Повітряних сил США на авіабазі “Kadena” у Японії. Листопад 2022. Фото: Повітряні сили США

Замість старих винищувачів F-15 Пентагон відправить на японську авіабазу нові літаки.

18-й авіаполк, спочатку відомий як 18 тактичне винищувальне авіакрило, отримав свій перший F-15C 29 вересня 1979 року.

Із того часу F-15C/D забезпечували перевагу в повітрі для США та їхніх союзників у зоні відповідальності Індо-Тихоокеанського командування.

За словами керівництва 18-го авіакрила, від’їзд цієї першої партії винищувачів Eagle знаменує важливий крок для забезпечення того, щоб команда авіабази, як і раніше, була готова захищати Японію.

Винищувач F-15C/D 18-го авіакрила Повітряних сил США на авіабазі “Kadena” у Японії. Листопад 2022. Фото: Повітряні сили США

«Я думаю, що мир і стабільність у цьому регіоні — це одне з найбільших досягнень F-15», – розповів один із військових авіабази.

Йдеться про одномісні винищувачі F-15C і двомісні F-15D. Сполучені Штати зробили майже 500 літаків. Протягом кількох десятків років дислокації на японському острові F-15 пройшли модернізацію, отримавши нові радари та озброєння. Зараз американські винищувачі досягли лімітів за годинами експлуатації і спершу ВПС США хотіли продовжити термін їхньої служби, але потім відмовилися від цього задуму.

F-15 Авіація Винищувач ПС США Світ США Японія