fbpx
США продадуть Марокко ПТРК Javelin

США продадуть Марокко ПТРК Javelin

Javelin Африка Закупівлі Марокко ПТРК Світ США

Марокко стане новим оператором американських протитанкових комплексів Javelin.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на Управління з питань оборонної співпраці та безпеки Департаменту оборони США.

Держдеп США 19 березня погодив можливий продаж Марокко ПТРК Javelin.

Рішення передбачає можливість продажу 612 ракет FGM-148F Javelin (включаючи 12 ракет «fly-to-buy missiles») і 200 легких пускових установок (LWCLU) та пов’язаного з ними обладнання.

Орієнтовна загальна вартість потенційного замовлення становить 260 мільйонів доларів.

Продаж включатиме тренажери, імітаційні постріли та супровідні технічні матеріали, документацію і запчастини.

Також відбудеться навчання персоналу з технічного обслуговування Javelin та будуть надані інші елементи логістики та підтримки.

Основним підрядником із постачання американських ПТРК до Марокко стане спільне підприємство Javelin Joint Venture американських оборонних корпорацій Lockheed Martin та RTX (Raytheon).

Javelin

ПТРК Javelin – це переносний протитанковий ракетний комплекс третього покоління виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Він належить до систем озброєння з функцією «вистрелив та забув». Комплекс призначений для знищення бронетехніки, а також може уражати повітряні цілі на низькій висоті (гелікоптери та БПЛА).

Пуск з ПТРК Javelin

Ракета FGM-148 має теплову систему самонаведення, тому оператору протитанкового комплексу не потрібно супроводжувати і коригувати політ ракети після запуску — вона робить це самостійно.

ПТРК Javelin оснащений полегшеною пусковою LWCLU.

Ракети у версії FGM-148F почали випускати у травні 2020 року. Вони оснащені вдосконаленою багатоцільовою бойовою частиною, що включає тандемний кумулятивний заряд, розрахований на пробиття нинішньої та перспективної броні бойових машин, зокрема з динамічним захистом, та має фрагментований металевий корпус для підвищення ефективності ураження живої сили та легкої техніки за рахунок утворення уламків.

Прототип полегшеної командно-пускової установки LWCLU для Javelin

LWCLU – це командно-пускова установка, яка є єдиним складовим комплексу Javelin та призначена для багаторазового використання. Пристрій розроблений у 2022 році. Нова пускова установка LWCLU легша за стандартний варіант майже на два кілограми та має менші розміри.

Javelin Африка Закупівлі Марокко ПТРК Світ США