fbpx
США схвалили потенційний продаж Австралії 40 гелікоптерів UH-60M Black Hawk

США схвалили потенційний продаж Австралії 40 гелікоптерів UH-60M Black Hawk

UH-60M Black Hawk Авіація Австралія Гелікоптери Закупівлі Світ США

Сполучені Штати схвалили можливий продаж Австралії багатоцільових гелікоптерів.

Агентство зі співробітництва у сфері безпеки та оборони США видало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про можливий продаж.

Загальна вартість авіатехніки та обладнання орієнтовно становить 1,95 мільярда доларів.

Уряд Австралії звернувся з проханням придбати сорок (40) гелікоптерів UH-60M Black Hawk, вісімдесят вісім (88) авіаційних двигунів T700-GE 701D (80 встановлено, 8 запасних), а також іншого допоміжного обладнання і супутніх елементів матеріально-технічного забезпечення.

Головним підрядником виконання майбутніх домовленостей буде компанія Lockheed Martin.

UH-60M “Black Hawk” з номером "230" Повітряних Сил Хорватії. Травень 2022. Фото: Міноборони Хорватії

Наприкінці минулого року, стало відомо, що Австралія замінить багатоцільові гелікоптери MRH-90 Taipan від європейської компанії Airbus на UH-60M Black Hawk виробництва американської компанії Sikorsky.

У червні 2021 року, через проблеми безпеки та технічного обслуговування, весь парк гелікоптерів NH-90, які використовуються австралійською армією та флотом, був тимчасово відсторонений від польотів.

Представник військового відомства тоді підтвердив, що польоти цих гелікоптерів тимчасово призупинені «в якості заходів безпеки» через питання, пов’язане з технічним обслуговуванням повітряних машин.

Загалом 47 гелікоптерів MRH-90 Taipan (австралійська назва NH-90) експлуатуються австралійськими підрозділами з кінця 2000-х років.

Європейські гелікоптери були придбані для заміни гелікоптерів S-70A Black Hawk американського виробництва, що перебували на озброєнні з 1987 року.

Нові UH-60M Black Hawk купуються аби замінити багатоцільові гелікоптери MRH-90 Taipan.

AH-64E Apache Guardian, ФОТО: planephotos.net

Нагадуємо, у травні цього року, Австралія завершила закупівлю 29 ударних гелікоптерів AH-64E Apache Guardian. Вони замінять лінійку розвідувальних та бойових гелікоптерів Airbus Helicopter Tiger ARH.

UH-60M Black Hawk Авіація Австралія Гелікоптери Закупівлі Світ США