fbpx
США висилають з країни 24 російських дипломати

США висилають з країни 24 російських дипломати

Росія Санкції Світ США

США висилають з країни 24 російських дипломати без пояснення причин.

Про це заявив посол Росії в Вашингтоні Анатолій Антонов в інтерв’ю журналу The National Interest, пише УНН.

Американці передали російській стороні список з 24 дипломатів, які повинні покинуть країну до 3 вересня 2021 року через закінчення дії віз.

У Сполучених Штатах їх посади не будуть замінені.

Ми отримали список з двадцяти чотирьох дипломатів, які, як очікується, покинуть країну до 3 вересня 2021 року. Практично всі вони поїдуть без заміни, тому що Вашингтон різко посилив процедури видачі віз, – сказав Антонов.

За його словами, влада США скасовує чинні візи дружин і дітей співробітників без пояснення причин.

Широко поширені затримки з продовженням прострочених віз також спрямовані на видавлювання російських дипломатичних працівників з країни. В результаті близько 60 моїх колег (130 разом з членами сімей) не можуть повернутися на батьківщину навіть за невідкладних гуманітарних обставин, – розповів Антонов.

У квітні 2020 року США та Росія відкликали своїх послів, спочатку це зробила РФ, через новий пакет санкцій та висилку 10 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і заборону американським фінансовим інститутам на участь в первинних розміщеннях держборгу РФ.

Міністерство фінансів США також ввело санкції проти шести технологічних компаній, які підтримують діяльність російської розвідки, заявили в американському відомстві.

Серед компаній, що опинились під санкціями США: ЕРА Технополіс, Пасит, Федеральний науково-дослідний інститут зі спеціалізованих комп’ютеризованих розробок та автоматизації (СВА), Необіт, AST та Позитив Технолоджіз.

Після домовленостей 16 червня на саміті в Женеві, вони повернулись. Посол США в Росії Джон Салліван 24 червня повернувся в Москву, а посол РФ в США Анатолій Антонов повернувся до Вашингтона 20 червня.

Здавалось би це мало сприяти поліпшенню дипломатичного клімату, але починаючи з серпня США зупинили надавання консульських послуг в Росії у відповідь на заборону наймати росіян.

Росія Санкції Світ США