fbpx
США вивели з Афганістану близько третини своїх військ

США вивели з Афганістану близько третини своїх військ

Азія Афганістан Світ США

Сполучені Штати вивели з Афганістану близько 40% свого військового персоналу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Повідомляється, що за оцінками Центрального командування США, процес виведення американського військового контингенту з Афганістану станом на 31 травня завершено від 30 до 44% всього перебігу виведення військових

Зазначається, що органам влади Афганістану передано шість об’єктів, близько 13 тис. одиниць обладнання передано співробітникам Управління Пентагону з логістики для утилізації

У командуванні уточнили, що з міркувань безпеки дані про виведення американських військових з Афганістану надаватимуть лише у відсотковому співвідношенні.

Варто зазначити, що США та НАТО 1 травня офіційно розпочали виведення своїх військових контингентів з Афганістану. До 11 вересня Афганістан мають залишити близько 3500 американських військовослужбовців та близько 7000 солдатів НАТО.

Президент США Джозеф Робінетт Байден молодший. Фото з відкритих джерел

Президент США Джо Байден, виступаючи в квітні, у прямому ефірі про політику в Афганістані, наголосив, що минуло 10 років з дня смерті Усами Бін Ладена, і настав час закінчити війну Америки в цій країні і повернути американські війська додому.

Нагадуємо, що в середині квітня союзники по НАТО вирішили почати виведення сил місії «Рішуча підтримка», і цей процес вже стартував. Виведення буде “впорядкованим, скоординованим та обережним процесом”, узгодженим союзниками, наголошують в Альянсі.

З приводу цього, Єнс Столтенберг, заявив “Ми продовжуватимемо підтримувати Афганістан, це знаменує нову главу наших відносин”, – додав він.

Представники НАТО відмовляються повідомляти які-небудь подробиці про чисельність військ та терміни для окремих країн в процесі виведення, що пов’язано, перш за все, з недовірою країн Альянсу до талібів.

Щоб забезпечити безпечне згортання військ, Пентагон додатково направив до Афганістану близько 650 військових зі спеціальною технікою та обладнанням.

Після остаточного виведення військ, який має завершитися за декілька місяців, надання безпосередньої підтримки для армії Афганістану та сил безпеки з боку НАТО буде припинено. Підтримка, яка залишиться буде фінансовою, та іншою, включаючи технічне обслуговування авіації.

Азія Афганістан Світ США