fbpx
США замовили у BAE Systems додаткові ACV

США замовили у BAE Systems додаткові ACV

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Бронетехніка Корпус морської піхоти США Світ США

Корпус морської піхоти США уклав з BAE Systems контракт на додаткові бойові машини-амфібії ACV.

Про це повідомила компанія BAE Systems на своєму офіційному сайті.

У контракт вартістю 256,8 млн доларів США входять витрати на виробництво, розміщення і технічну підтримку для бронемашин.

Корпус морської піхоти має отримати 25 лінійних бронетранспортерів ACV-P, оснащених бойовим модулем з 12,7-мм кулеметом, на суму 145,3 мільйона доларів США та 15 командно-штабних машин ACV-C на суму 111,5 мільйонів доларів США.

Програма створення ACV – це подальший розвиток програми Marine Personnel Carrier, яка орієнтована на придбання для Корпусу морської піхоти США колісних БТРів нового типу з формулою 8х8.

Повномасштабне виробництво бронетранспортерів ACV-P схвалили у 2021 році і наразі цим типом бронетехніки оснащуються підрозділи Корпусу морської піхоти США.

BAE Systems також має контракт на два інших варіанти цієї бронемашини: ACV-R і ACV-30.

Бронемашина ACV-R замінить застарілі броньовані ремонтно-евакуаційні машини Assault Amphibious Vehicle Vehicle (AAVR7A1) та забезпечить безпосередню підтримку, технічне обслуговування та відновлення машин сімейства ACV у польових умовах.

Бронетранспортер ACV-30 додатково оснащений стабілізованим дистанційно керованим бойовим модулем KONGSBERG МСТ-30 з 30-мм автоматичною гарматою.

Усього за першою фазою програми ACV (ACV 1.1) морська піхота США має отримати 204 машини у варіанті лінійного бронетранспортера ACV-P загальною вартістю 1,2 млрд доларів. А за другою фазою (ACV 1.2) планують придбання ще 666 модифікованих машин у чотирьох вищезгаданих варіантах

Бронетранспортер від BAE Systems створили на базі італійського БТР Iveco SuperAV. Він має кращі характеристики, ніж попередній бронетранспортер-амфібія AAV. У нової машини краща маневреність, мобільність та протимінний захист, аналогічний машинам типу MRAP.

Компанія також завершує дослідження щодо інтеграції у машину нового розвідувального комплексу, створеного за програмою Advanced Reconnaissance Vehicle Command, Control, Communication and Computers/Unmanned Aerial Systems.

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Бронетехніка Корпус морської піхоти США Світ США