fbpx
США зацікавлені у створені легкого штурмовика на базі літака Т-7

США зацікавлені у створені легкого штурмовика на базі літака Т-7

Boeing T-7A Red Hawk Авіація Винищувач Навчально-тренувальний літак ПС США США

Повітряні сили США зацікавлені у створені легкого штурмовика на базі навчально-тренувального літака Boeing T-7 A Red Hawk.

Про це повідомляє видання Breaking Defence.

Зацікавленість повітряних сил пов’язана з можливістю створення недорогого літака, який потенційно міг би замінити частину винищувачів F-16D, через їх старіння.

Наразі, ПС США офіційно не повідомили Boeing, щодо можливого пропрацювання зі створення на базі T-7 легкого штурмовика.

Один із працівників Boeing, під час міжнародної авіаційної конференції у Мадриді повідомив, що повітряні сили ведуть мозковий штурм, щодо можливості удосконалення T-7, для майбутнього розширення можливостей цього літака.

Завдяки використанню цифрової та модульної архітектури у літаку Red Hawk, його перепрофілювання не займе багато часу, та дозволить у рази покращити можливості як ударної машини.

Стандартна конструкція літака дає можливість інтеграції бомбового та ракетного озброєння, яке потрібно для тренувань пілотів.

Крім того, сама компанія намагається виправдатись перед Міністерством оборони США, через проблеми з катапультними кріслами які виникли у 2021 році, та відстрочили початок серійного виробництва на два роки.

Ми не хочемо створювати погане сприйняття всередині повітряних сил, оскільки ми говоримо про чудовий потенціал, який Red Hawk продемонстрнує у майбутньому. Задача номер один для компанії – доставити повітряним силам цей літак, тому що він їм справді потрібен – розповів представник Boeing

Крім варіанту бойової версії Red Hawk, представники повітряних сил розглядають й інших виробників тренувальних літаків, які мають досвід у створені на їх базі бойових версій.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, повітряні сили ОАЕ отримали перші навчально-тренувальні літаки L-15 від китайської компанії Hongdu Aviation Industry Corporation.

Передача двох літаків відбулася напередодні 18-го дубайського авіашоу, на якому літаки мають бути продемонстровані публіці.

Перша партія навчально-тренувальних літаків L-15 отримала бортовий номер “64” та “65”, та увійдуть до складу тренувальної ескадрильї “Fursan El-Emarat”.

Boeing T-7A Red Hawk Авіація Винищувач Навчально-тренувальний літак ПС США США