fbpx
Стримування Китаю може обійтися США на 20 млрд дорожче

Стримування Китаю може обійтися США на 20 млрд дорожче

Азія ВМФ США США

Командувач Індійсько-Тихоокеанського командування США адмірал Філіп Девідсон звернувся до Конгресу із проханням виділити додатково 20 млрд.доларів на стримування КНР.

Про це одночасно повідомили ресурси Defense News та Breaking Defense.

Раніше Конгрес США зобов’язав командувача Індійсько-Тихоокеанського командування до середини березня 2020 року передати Конгресу США окрему доповідь щодо додаткових кроків на посилення ефекту стримування щодо КНР.

Доповідь мала напряму надійти до Конгресу без необхідності її проходження через Пентагон.

За оцінками адмірала Філіпа Девідсона протягом 2021-26 фінансових років необхідно додатково витратити 20 млрд. доларів для збільшення для КНР можливої ціни агресії в регіоні.

Адмірала Філіп Девідсон. Фото: defensenews

Тим самим США можуть створити азійський аналог Європейської ініціативи стримування (European Deterrence Initiative). Через цей механізм протягом останніх років фінансувалися заходи з посилення ефекту стримування щодо РФ.

Найбільше коштів (5,85 млрд. доларів) командувач Індійсько-Тихоокеанського командування хотів би спрямувати на посилення бойового потенціалу сил в регіоні. Мова йде про додаткові протикорабельні ракети та системи ППО, нові системи командування і управління. Особливу увагу необхідно буде зосередити на обороні Гуаму.

Витрати

З цієї суми до 1 млрд. доларів має піти на закупівлі ракет Maritime StrikeTomahawk та JASSM-ER.

Maritime Strike Tomahawk. Фото з відкритих джерел

Іще 1 млрд. доларів на створення нового радару ПРО на Гаваях. 1,9 млрд. доларів на нові космічні системи розвідки.

Іще 5,85 млрд. доларів планується витратити на систему базування військ в регіоні.

Мова йде про розосередження сил, які в іншому випадку можуть стати головною ціллю за умов початку відкритої війни.

5,11 млрд. доларів планується виділити на покращення системи логістики і забезпечення. 2,87 млрд.доларів на думку Індійсько-Тихоокеанського командування необхідно спрямувати на тренування і підготовку військ.

На думку адмірала Філіпа Девідсона сили США і їх союзників повинні вміти здійснювати спільні операції на основі нових доктрин і нових систем озброєння.

Тихоокеанське Командування Збройних сил США. Фото: @INDOPACOM

Врешті решт 384 млн. доларів мали б спрямувати на посилення союзників і партнерів США в регіоні.

Мова йде про створення єдиної системи обмін уданими за рахунок в тому числі створення 3 нових центрів накопичення і обміну інформацією.

Азія ВМФ США США