fbpx
Субмарина США протаранила «невідомий об’єкт» у Південно-Китайському морі

Субмарина США протаранила «невідомий об’єкт» у Південно-Китайському морі

Азія ВМФ США Південно-Китайське море Підводні човни Світ США Флот

Субмарина USS Connecticut (SSN 22) Військово-морського флоту США протаранила «невідомий об’єкт» у Південно-Китайському морі.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба ВМФ США.

В офіційній заяві вказують, що інцидент ставця під час занурення 2 жовтня.

Серед членів екіпажу USS Connecticut (SSN 22) «травм, які загрожують життю» немає.

Підводний човен залишається у безпечному та стабільному стані. Атомна установка та пускові установки USS Connecticut не постраждали і залишаються повністю робочими, – написали у пресрелізі.

Зараз у американському флоті оцінють ступінь пошкодження підводного човна.

ВМФ США не звертався за сторонньою допомогою. Інцидент в якому субмарина США протаранила «невідомий об’єкт» у Індо-Тихоокеанському регіоні буде розслідуватися.

Південно-Китайське море має унікальне геостратегічне значення. Через нього в рік проходить вантажопотік, що за різними підрахунками коштує від 3,5 до 5 трлн. доларів.

Сполучені Штати регулярно відправляють до регіону свої кораблі в якості підвтердження та забезпечення свободи судноплавстава.


The Little Blue Men: гібридна агресія Китаю


За даними китайського аналітичного центру флот США лише впродовж 2019 року провів 8 операцій із підтримання свободи мореплавства (FONOP) – на 3 більше чим в 2018 році.

Окрім Сполучених Штатів подібні операції проводять флоти й інших країн, серед яких Австралія, Велика Британія та Франція.

Азія ВМФ США Південно-Китайське море Підводні човни Світ США Флот