fbpx
Силам Тероборони передали бронетехніку

Силам Тероборони передали бронетехніку

FV432 Bulldog Автотехніка Бронетехніка БТР Волонтери МТ-ЛБ Тероборона (ТрО) Україна

“Світовий конгрес українців” придбав для Сил територіальної оборони гусеничні бронемашини та автомобільну техніку.

Про це повідомляє видання “Суспільне”.

Благодійники придбали 15 британських гусеничних бронемашин, зокрема, 13 бронетранспортерів FV432, 1 CVRT Stormer та 1 CVRT Shielder.

Крім цього, фондом також було передано два гусеничних бронетранспортера МТ-ЛБу та десять відремонтованих радянських вантажівок ГАЗ-66.

Загальна вартість 27 придбаних для військових машин складає 68 мільйонів гривень. Кошти були зібрані небайдужими людьми закордону.

Під час урочистої передачі техніки було заявлено, що усі бронетранспортери додатково обладнають приладами нічного бачення від українського виробника, після чого вони поїдуть на фронт.

До цього часу у нас було 25 броньованих гусеничних машин від Світового конгресу українців, сьогодні отримали ще 15. Тож загалом вже маємо 40 переданих бронетранспортерів.

Ці машини будуть виконувати завдання з переміщення особового складу до переднього краю, доставки вантажів, транспортування поранених і забезпечення їх надійного захисту під час переміщення“, — повідомив командувач Сил ТрО генерал-майор Ігор Танцюра.

Нагадаємо, що на початку цього року “Світовий конгрес українців” також придбав бронетехніку для Сил оборони, а саме 25 британських броньованих машин FV103 Spartan і FV432.

Крім того, в січні 2023 року ці бронемашини також передавались в рамках військової допомоги урядом Великої Британії.

FV432 Bulldog Автотехніка Бронетехніка БТР Волонтери МТ-ЛБ Тероборона (ТрО) Україна