fbpx
Сили оборони застосовують колишній гелікоптер Медведчука

Сили оборони застосовують колишній гелікоптер Медведчука

Bell Авіація Гелікоптери Міністерство оборони (МОУ) Україна

Сили оборони використовують вилучений раніше у Віктора Медведчука гелікоптер Bell 427.

Фото цього борту зроблені та поширені Telegram-каналом “Світ авіації”.

Вилучений у колишнього українського політика та водночас колаборанта гелікоптер Bell 427 передали Міністерству оборони України, де борт отримав відповідні розпізнавальні знаки.

За інформацією автора, наразі цей гелікоптер використовує Головне управління розвідки Міноборони.

Віктор Медвечук

У квітні 2022 року в Україні затримали народного депутата-втікача Віктора Медведчука. Тоді президент Володимир Зеленський повідомив про те, що зрадник потрапив до рук Служби безпеки України.

Голова СБУ Іван Баканов розповів, що Медведчук одягнув форму Збройних Сил України, щоб замаскуватися від правоохоронних органів.

Затриманий Віктор Медведчук в українській військовій формі. Квітень 2022. Фото: СБУ

У рамках двох інкримінованих кримінальних проваджень у родини Медведчука вилучили майно і транспорт, частину з яких передали у користування Міністерства оборони.

Так, судячи з опублікованих фото, ЗСУ отримали літак Gulfstream G650, а також багатофункціональний легкий вантажно-пасажирський вертоліт Bell 427.

Вертоліт родини Медведчука передали ЗСУ Фото: МВС

Авіація ГУР

Також у лютому цього року ГУР опублікувало фотографії своєї бойової авіації. На світлинах з-поміж інших бортів було помічено гелікоптер UH-60A Blackhawk.

Завдяки незвичній лівреї борту вдалось визначити, що гелікоптер придбали на цивільному ринку у американської приватної компанії. Він, імовірно, належить 35-й змішаній авіаційній ескадрильї, що оперативно підпорядкована ССО ЗСУ.

Аналітикам Telegram-каналу NMFTE вдалось знайти гелікоптер з аналогічними лівреями з бортовим номером N60FW, що належав компанії Ace Aeronautics, яка спеціалізується на розробці модернізацій кабін для транспортних літальних апаратів.

Окрім перелічених вище бортів у підпорядкуванні розвідників є і військові гелікоптери радянського зразка, такі як Ми-8 та Ми-24 різних модифікацій.

Bell Авіація Гелікоптери Міністерство оборони (МОУ) Україна