fbpx
Сили Тиграю захопили у Ефіопії Т-72 української модернізації

Сили Тиграю захопили у Ефіопії Т-72 української модернізації

Африка Бронетехніка Ефіопія Світ Т-72 Танк

В Ефіопії сепаратисти з «Фронту народного звільнення Тиграя» захопили танк Т-72УА1 ефіопської армії.

Про це інформує Мілітарний.

Судячи з оприлюднених фото у соціальній мережі Twitter, щонайменше був захоплений один танк Т-72УА1 та два Т-72Б на імпровізованому майданчику з ремонту бронетехніки урядових військ Ефіопії.

Загалом, як стверджують відкриті джерела, за останній час сили «Фронту народного звільнення Тиграя» захопили 16 танків, які належали урядовим силам.

Модернізацію танків Т-72Б до рівня Т-72УА1 проводив ДП «Київський ремонтно-механічний завод».

Танк отримав двотактний дизельний двигун 5ТДФМА потужністю 1050 к.с., допоміжну силову установку ЕА – 10-2 потужністю 10 кВт. Зовнішня відмінність Т-72УА1 з «класичним» Т-72 полягає в перенесеному вихлопі з лівого борту на правий.

Посилення захищеності бойової машини, відбулося за рахунок встановлення українських елементів динамічного захисту «Ніж» на башту, але при збереженні радянського динамічного захист типу «Контакт-1» на лобовій частині корпусу та бортовій проекції.

Ходова частина танка Т-72 залишилася без змін, за винятком установки більш досконалої гусениці від танка Т-80.

Вогнева міць танка зросла завдяки введеню додаткового прицілу-приладу наведення серії 1К13-49, до складу штатного прицільного комплексу 1А40-1, що дало можливість застосування сучасних керованих ракет «Комбат» українського виробництва.

На прохання замовника замість зенітного кулемета НСВТ, на машину встановлено кулемет ДШКМ, для уніфікації з існуючим у африканській країні парком танків Т-55.

Модернізація дозволила оптимізувати танк до умов експлуатації в країнах з жарким кліматом. Танки поставлялися до Ефіопії з 2011 року.

Матеріал по темі конфлікту в цій африканській країні: «Ефіопія проти Тиграй».

Африка Бронетехніка Ефіопія Світ Т-72 Танк