fbpx
Тайвань отримав два надсучасних корвети-ракетоносці

Тайвань отримав два надсучасних корвети-ракетоносці

Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Китайська Республіка (Тайвань) Корвети Світ Суднобудування Флот

ВМС Тайваню взяли на озброєння два малопомітних корвети-катамарани проєкту Tuo Chiang, озброєні потужним ракетним арсеналом.

Новину оприлюднило видання CNA.

У вівторок, 26 березня, в гавані Суао відбулася церемонія прийняття корветів An Chiang і Wan Chiang на озброєння Військово-морських сил Республіки Китай (Тайвань).

Це вже п’яте та шосте судно модифікованого проєкту Tuo Chiang. Загалом у межах замовлення країна має отримати 12 бортів, що мають посилити позиції Тайваню у потенційному протистоянні з Китаєм.

Головним призначенням кораблів цього класу є боротьба з ворожими кораблями на мілководді та в прибережних водах під час тактики миттєвих атак та відступу. Для цього вони озброєнні потужним арсеналом протикорабельних ракет, а їх конструкція виконана з використанням технологій малопомітності.

«Малопомітність цих кораблів дає можливість при своїх габаритах в радіолокаційному спектрі бути схожими на малий рибальський човен», — розповідає Су Цзу Юнь, науковий співробітник Інституту досліджень національної оборони та безпеки Тайваню.

Корвет Wan Chiang проєкту Tuo Chiang, що був прийнятий на озброєння ВМС Тайваню, 26 березня 2024 року. Фото: CNA

Такого результату вдалось досягти завдяки використанню гладкої конструкції верхньої частини корпусу з похиленими площинами, що зменшило контрастність корабля для радарів.

Корабель також має знижену теплову сигнатуру, що зменшує його помітність для тепловізійних станцій. Аби цього досягти, конструктори сховали всі нагріті до високих температур вузли, приховані в глибині корпусу. Газові викиди двигуна попередньо охолоджуються.

Бойові кораблі проєкту Tuo Chiang виконані за схемою катамарана. За рахунок особливої конструкції корпусу вони здатні розвивати швидкість 43 вузли та виконувати завдання при хвилюванні на морі до 7 балів з висотою хвиль від 6 до 9 метрів.

Вони є порівняно невеликими представниками цього класу кораблів. Водотоннажність становить 685 т, довжина корпусу – близько 60 м.

Корвет An Chiang проєкту Tuo Chiang, що був прийнятий на озброєння ВМС Тайваню, 26 березня 2024 року. Фото: CNA

Корвети озброєні вісьмома дозвуковими протикорабельними ракетами Hsiung Feng II та вісьмома надзвуковими ракетами Hsiung Feng III, чия дальність ураження становить 150 км.

Як основна гармата використовується 76-міліметрова артилерійська установка, для ближнього бою призначені 20-міліметрові малокаліберні арткомплекси Phalanx CIWS та 12,7-міліметрові кулемети.

Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Китайська Республіка (Тайвань) Корвети Світ Суднобудування Флот