fbpx
Танкісти 54 ОМБр поскаржилися на якість трофейних танків керівництву “Уралвагонзаводу”

Танкісти 54 ОМБр поскаржилися на якість трофейних танків керівництву “Уралвагонзаводу”

54 бригада ЗСУ Бронетехніка Війна з Росією Ремонт/обслуговування техніки Т-72 Трофеї Україна

Український танкіст з позивним “Кочевник” (батальйон К-2, 54 окрема механізована бригада) зв’язався з розробниками російських танків і попросив надати поради щодо експлуатації трофейних танків.

Відеозаписи телефонних розмов опублікував канал Ukrainian Militant.

Зокрема, “Кочевник” дозвонився до нібито розробника танків Т-72Б3М, якого звати Алєксандр Анатольєвіч (в менеджменті “УВЗ” є людиниа з таким ім’ям з прізвищем Сапоньков. Це директор одного з філіалів УВЗ – ред. ).

Український офіцер озвучив нарікання на те, що двигун танка “випльовує масло” і “компресор не накачує атмосферу в балони”.

Я командир бронегрупи. Новий танк, а проблема – ми просто не можемо його експлуатувати. Воювати на ньому нереально, – поскаржився “Кочевник”.

Серед інших технічних проблем, які виявили українські танкісти – поворотний механізм башти. Після того, як електричне обладнання вийшло з ладу військові змушені обертати її за допомогою механічних приводів.

У відповідь на це представник “Уралвагонзаводу” пообіцяв обговорити ці проблеми в конструкторському бюро в Нижньому Тагилі вже “у вівторок” (ймовірно 3 жовтня – ред.). Також “Алєксандр Анатольєвіч” сказав, що сконтактує з виробником танкових двигунів в Челябінську.

Також “Кочевник” зв’язався з генеральним директором “Уралвагонзаводу” Андрієм Абакумовим (за відкритими даними станом на серпень 2023 – в.о. заступника гендиректора).  Український офіцер повторив проблеми з танком Т-72Б3М. На що Абакумов попросив описати все у WhatsApp і пообіцяв детально обговорити проблеми з конструкторами машини.

Зрештою, “Кочевник” зізнався, що це побажання від Збройних Сил України, які взяли ці танки в якості трофеїв під Ізюмом восени 2022 року.

54 бригада ЗСУ Бронетехніка Війна з Росією Ремонт/обслуговування техніки Т-72 Трофеї Україна