fbpx
Цього тижня Уряд має погодити замовлення на три Ан-178

Цього тижня Уряд має погодити замовлення на три Ан-178

«Антонов» Авіабудування Авіація Ан-148/158/178 Закупівлі Кабінет Міністрів ПС ЗСУ Україна

Цього тижня Уряд України має погодити замовлення на три Ан-178 під державні гарантії.

Про це в інтерв’ю РБК Україна розказав в. о. генерального директора «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Одразу після відповідної постанови Кабінету Міністрів має відбутися початок робіт з підписання контракту між Міністерством оборони України та Державним підприємством «Антонов».

Ігор Фоменко сподівається, що угоду підпишуть ще до кінця року.

– Вся підготовча робота вже виконана і ми розраховуємо, що наступного тижня вже буде постанова Кабміну, так як це виготовлення під держгарантії. Відразу після цього почнеться контрактація. Ми дуже сподіваємося в цьому році законтрактувати ці три літаки.

Нагадаємо, Міністерство оборони України підготувало проєкт закупівлі трьох військово-транспортних літаків Ан-178 у варіанті Ан-178Т для Повітряних Сил ЗС України.

Ан-178 на авіашоу у Берліні в 2016 році

У перспективі чисельність літаків Ан-178 у складі Збройних сил України має бути збільшена.

Зараз ДП «Антонов» здійснює будівництво багатоцільового транспортного літака Ан-178 для міністерства внутрішніх справ Перу, наразі вже завершено складання планеру.

Літак Ан-178 із серійним номером 006 будується для Міністерства внутрішніх справ Республіки Перу в рамках угоди підписаної у 2019 року з ДП «Спецтехноекспорт».


Матеріал по темі: Медичні сили ЗСУ очікують внесення змін до Ан-178Т


Ан-178 – середній транспортний літак, що призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «в навал» або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т.

Його швидкість становить 825 км/год, висота польоту — 12 км, дальність польоту — 5,5 тис. км. Літак може сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з ґрунтовим покриттям, що робить його придатним і для оборони. За приблизними оцінками фахівців, вартість літака, залежно від модифікації, складатиме від $ 25 — 40 млн.

«Антонов» Авіабудування Авіація Ан-148/158/178 Закупівлі Кабінет Міністрів ПС ЗСУ Україна