fbpx
Туреччина прийняла на озброєння ударні дрони Akinci

Туреччина прийняла на озброєння ударні дрони Akinci

Akinci Baykar Авіабудування Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Світ Туреччина

Туреччина прийняла на озброєння стратегічні ударні дрони Akinci розробки та виробництва компанії Baykar.

Про це інформує Мілітарний.

Для прийняття на озброєння організували офіційну церемонію за участі керівників компанії, а також військово-політичного керівництва Туреччини на чолі з президентом Ерджепом Ердоганом.

Саму церемонію провели учора 29 серпня 2021 року:

Ударний дрон комплектується двигунами АІ-450, розробки українського підприємства ДП «Івченко-Прогрес» з Запоріжжя.

Нещодавно вони підняли безпілотний літальний апарат (БПЛА) Akinci на висоту у 11 500 метрів.

У пресрелізі компанії Baykar вказується, що дрон пробув у повітрі 25 годин 46 хвилин, чим побив рекорд турецької авіації.

Демонстрація прототипу безпілотника Akinci відбулася у 2018-у році, як заявляється він зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвіска та до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу.

Розмах крил БПЛА Akinci складає 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.

Важкий безпілотник Akinci здійснив перший політ у грудні 2019 року та після того розпочались випробувальні польоти його прототипів за різними програмами.

Перший серійний безпілотний літальний апарат (БПЛА) турецького виробництва Akinci здійснив перший політ у травні 2021 року.

AKINCI S-1 успішно пройшов свої перші льотні випробування 19 травня 2021 року приурочені 102-й річниці початку визвольної війни Туреччини.

У березні 2021 року було заявлено, що розпочались наземні випробування першого серійного зразка безпілотника S-1.

Політ першого серійного БПЛА Akinci

Тоді анонсувалось, що по завершенню всіх необхідних наземних тестувань, літальний апарат відправлять до аеропорту Чорлу для початку льотних випробувань.

Akinci Baykar Авіабудування Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Світ Туреччина