fbpx
Турецька армія отримала мобільний комплекс супутникового зв’язку

Турецька армія отримала мобільний комплекс супутникового зв’язку

ASELSAN Otokar Автотехніка Азія Радіозв'язок Світ Сусіди Туреччина

На озброєння Збройних сил Туреччини надійшли пересувні супутникові комплекси зв’язку виробництва компанії ASELSAN.

Про це інформує Мілітарний.

Мобільний супутниковий термінал зв’язку, інтегрований у тактичний колісний броньований автомобіль Cobra II 4×4 виробництва турецької компанії Otokar, пише міжнародне інформаційне агентство Anadolu.

Пересувний комплекс розроблено під керівництвом Управління оборонної промисловості при Адміністрації президента Туреччини.

У ЗМІ зазначають, що завдяки поставкам нових мобільних комплексів, збройні сили Туреччини вперше матимуть у своєму розпорядженні наземний транспортний засіб із супутниковим зв’язком такого рівня.

Антена, що встановлена ​​на автомобілі, може автоматично наводитися на обраний супутник.

Окрім того, під час пересування бронеавтомобіля, “на ходу” можуть здійснюватися: переговори по відкритим та закритим каналам голосового зв’язку, передача даних, відеоконференції і факсимільний зв’язок та IP-телефонія.

Нагадуємо, що оборонна промисловість Туреччини розпочинає серійне виробництво наземних безпілотних транспортних засобів (БТС) легкого, середнього та важкого класу для потреб силових структур.

Угоду про серійне виробництво наземних БТС важкого та середнього класів було досягнуто на заході, організованому 9 листопада 2021 року, в офісі місцевої оборонної компанії FNSS Defence Systems у столиці Туреччини Анкарі.

На заході також були присутні представники компаній Tekatron та Ulusal Makine ve Katmerciler, що спеціалізуються на виробництві наземних безпілотників середнього класу та компанії, які займаються розробкою наземних БТС легкого класу – Esetron, Hoytek, Altınay, Arox, Elektroland, Kuartis, Milsoft.

Тоді голова Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір зазначив, що турецькі фахівці розробили лінійку прототипів наземних безпілотних транспортних засобів різних розмірів та вантажопідйомності.

Демір запевнив, що Управління оборонної промисловості Туреччини докладає всіх зусиль для оснащення сил безпеки найефективнішою та високотехнологічною продукцією.

ASELSAN Otokar Автотехніка Азія Радіозв'язок Світ Сусіди Туреччина