fbpx
Туркменістан отримав новий літак C-27J

Туркменістан отримав новий літак C-27J

C-27J Spartan Авіація Азія ВПС Туркменістану Закупівлі Компанія Leonardo Світ

Компанія Leonardo (колишня Alenia Aermacchi) передала транспортний літак C-27J Spartan ВПС Туркменістану.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Scramble.

У неділю вранці, 6 червня 2021 року, літак з бортовим номером 20 (синій) та тимчасовою реєстрацією CSX62319, вилетів з аеропорту Турин-Казелле в Італії.

За непідтвердженою інформацією, Spartan буде експлуатуватися 47-ою окремою змішаною авіаційною ескадрилею ВПС Туркменістану.

Літак C-27J Spartan здатний розвивати швидкість до 602 кілометрів на годину і здійснювати перельоти на відстань до 4,3 тисячі кілометрів.

Вантажність транспортника становить 11,5 тонни. Літак призначений для перевезення 60 солдатів або 36 носилок з шістьма медичними працівниками.

Військово-транспортний літак C-27J Spartan. Фото: Компанія Leonardo

Нагадуємо, що у січні 2021 року, Міноборони Словенії оголосило про намір придбати військово-транспортні літаки C-27J Spartan. Як повідомляла італійська компанія Leonardo, буде придбано один або два літаки Spartan.

Озвучена причина – брак можливостей авіаційних транспортних перевезень, які стали очевидними під час пандемії Covid-19.

“Було проведено дослідження ринку за участю виробників та користувачів потенційних типів легких (CASA C295 виробництва Airbus та C27J Spartan виробництва Leonardo) та середніх (C-130J-30 Hercules виробництва Lockheed Мартін, C-390 Millennium від Embraer, A400M від Airbus) транспортних літаків”, – повідомили в уряді.

Оскільки потреби Словенії щодо середнього та важкого транспорту задовольняють програмами «Стратегічні авіаційні перевезення» (SAC) та програмами міжнародних стратегічних авіаперевезень (SALIS), що підтримуються НАТО вирішили C-27J.

“Два типи тактичних транспортних літаків були включені в остаточну оцінку, але після вивчення мінімальних військово-технічних вимог C27J Spartan виявився найкращим”, – заявили в уряді Словенії.

Літаки надійдуть до 2025 року до складу 15-того авіаційного крила словенських збройних сил.

C-27J Spartan Авіація Азія ВПС Туркменістану Закупівлі Компанія Leonardo Світ