fbpx
У Білорусі фіксують перекидання танків та іншої техніки в бік кордону з Україною

У Білорусі фіксують перекидання танків та іншої техніки в бік кордону з Україною

Білорусь БМП-2 Бронетехніка Війна з Росією ЗС Росії Росія Сусіди Т-80 Україна

На території Білорусі фіксують перекидання техніки, зокрема танків, ЗС РФ ближче до кордону з Україною.

Про переміщення ешелонів з технікою повідомили у моніторинговій групі “Беларускі Гаюн”.

Зазначають, що в районі 5-ї години ранку 20 грудня із залізничної станції Полонка (неподалік від Обуз-Лісновського полігону) відправився ешелон з військовою технікою та прибув в Лунинець у Брестській області. 

На платформах ешелону зафіксували 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок (Урали та КамАЗи), 2 пасажирських та 7 вантажних вагонів.

Схема переміщення російської техніки на території Білорусі Джерело: Беларускі Гаюн

Також через Шков у Могильовській області пройшов ешелон із технікою та озброєнням. Зафіксували 20 БМП-2, 3 бензовози та 7 Уралів, мобільний пункт управління зв’язком на базі КамАз, 4 пасажирських вагони “РЖД” та 3 вантажних вагони. Цей ешелон прибув у Калинковичі в Гомельській області.

Напередодні, 19 грудня, на залізничній станції Заслоново у Вітебській області помітили завантаження на платформи 20-ти танків та близько 16-ти Уралів ЗС РФ. Ця техніка перебувала на Лепельському полігоні.

Згодом цей ешелон відправився в бік Осиповичів. Попередньо пунктом його призначення стало місто Слуцьк в Мінській області. 

Схема розташування полігонів на території Білорусі. Ілюстрація за матеріалами "Беларускі Гаюн"

У моніторинговій групі водночас повідомляють, що техніку можуть переправляти на спільні навчання військових РФ та Білорусі.

Нагадаємо, в міноборони Білорусі повідомили про проведення злагодження між військовими ЗС РФ та ЗС Білорусі на Брестському полігоні. Навчання відбуваються у рамках формування спільного угрупування військ.

Спільні навчання військових РФ та Білорусі на Брестському полігоні, 20 грудня 2022 Фото: Міноборони Білорусі

Переміщення російської техніки та авіації на території Білорусі прокоментував Командувач об’єднаних Сил Сергій Наєв. Він уточнив, що спільні польоти російського літака ДРЛВ А-50 та винищувачів МиГ-31К проводять для уточнення цілей на території України.

Він додав, що на території Білорусі зараз зосереджені 2-га мотострілецька дивізія 1-ї танкової армії.

Білорусь БМП-2 Бронетехніка Війна з Росією ЗС Росії Росія Сусіди Т-80 Україна