fbpx
У Білорусі розробити роботизований комплекс МРК-А1

У Білорусі розробити роботизований комплекс МРК-А1

Білорусь Європа Розмінування Світ Сусіди

У Білорусі розробити мобільний роботизований комплекс МРК-А1 для дистанційних інженерно-саперних робіт.

Про це повідомляє пресслужба Державного військово-промислового комітету Республіки Білорусь.

Розробник ВАТ «АГАТ-системы управления» публічно представить нову розробку на виставці «MILEX-2021».

Попередня версія мобільного роботехнічного комплексу компанія представила у 2018 році.

Комплекс може застосовуватися для дистанційних інженерно-саперних робіт із застосування маніпулятора та навісного обладнання (модулі корисного навантаження), рішення завдань візуальної розвідки, моніторингу навколишнього середовища на наявність шкідливих речовин та радіоактивності, виявлення випарень вибухових речовин, переміщення вантажів різного призначення.

У новій модифікації до складу комплексу введено прилад панорамного спостереження. Відеокамера встановлена на ньому та управління по куту місця та азимут, значно розширює можливості візуальної розвідки та керування мобільної платформи при подоланні перешкод в умовах обмеженої видимості.

Роботизований комплекс розвідки та розмінування Talon

У виробі модернізована система зв’язку, що дозволило підвищити її завадостійкість в умовах застосування засобів подавлення та якісно покращити роботу в приміщеннях з перекриттям за рахунок збільшення потужності випромінення, використання нового типу антени та адаптивного застосування робочих частот.

Основа конструкції – малорозмірна багатофункціональна мобільна платформа, оснащена гусеничним рушієм з висувними фліперами, підвищуваними прохідність комплексу на місцевості.

Комплекс оснащений багатофункціональним маніпулятором, котрий може використовуватися як для виконання точних робіт з транспортування та первинного огляду підозрілих об’єктів, так і в якості інструменту, що підвищує прохідність на пересічній місцевості.

Пульт керування мобільним роботизованим комплексом МРК-А1

Пульт модернізованого комплексу виконаний у вигляді кейсу, а для керування комплексу використовуються два прецизійних джойстики та спеціальні кнопки.

Мобільний роботизований комплекс МРК-А1 живиться від електричних акумуляторів, які забезпечують керування не менше 4 годин при температурах навколишнього середовища вище нуля градусів.

Вага комплексу – 50 кг, вага пристрою телеуправління – 11 кг, максимальна вага перевозимого вантажу – 20 кг.

Білорусь Європа Розмінування Світ Сусіди