fbpx
У Фінляндії оголосили вирок підприємцю за постачання військових товарів до РФ

У Фінляндії оголосили вирок підприємцю за постачання військових товарів до РФ

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Злочин Світ Суд Фінляндія

У Фінляндії винесли вирок підприємцю за порушення санкцій, запроваджених Євросоюзом проти Росії щодо товарів військового призначення.

Про це повідомляє Yle.

Районний суд Іта-Уусімаа засудив громадянина Франції Габріеля Теміна, який є виконавчим директором компаній Siberica і Luminor, зареєстрованих у Фінляндії, до дев’яти місяців ув’язнення умовно.

Теміна також зобов’язали виплатити на користь Фінляндії 11 тисяч євро, отримані його компанією Luminor як виручку внаслідок скоєння злочину.

Водночас суд відхилив вимогу прокурора про заборону діяльності Теміна, а конфісковані товари наказали повернути.

За словами фінського прокурора, підприємець через свої компанії Luminor і Siberica експортував або намагався експортувати до Росії підсанкційні товари, а також транспортував через РФ товари, транзит яких заборонений.

Фінська митниця підозрювала, що одна з компаній виступила закупівельником підсанкційних товарів. А інша була постачальником цих товарів до Росії.

Підприємця звинувачували в тому, що він вивіз до Росії, серед іншого, понад 3500 дронів та обладнання тайванського виробництва, яке призначене для перехоплення дронів.

Згідно з митними деклараціями, вантажі прямували транзитом через російську територію в іншу країну, але є підозри, що вони залишалися в Росії. Проте підприємець відкинув ці звинувачення.

Суд встановив, що спілкування між Теміном і клієнтами в телеграмі, надані прокурором у суді, не є достатнім доказом того, що кінцевим пунктом призначення обладнання могла бути Росія.

Однак для експорту товарів військового призначення в будь-якому разі був би потрібен дозвіл.

«Габріель Темін у будь-якому разі вчинив злочин, експортувавши поставки з Фінляндії», – наголошено в заяві суду.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Злочин Світ Суд Фінляндія