fbpx
У КНР показали майбутній бомбардувальник Н-20

У КНР показали майбутній бомбардувальник Н-20

Авіабудування Авіація Азія Бомбардувальник ВПС Китаю Китай (КНР) Світ

Повітряні сили КНР показали «проблиск» майбутнього стратегічного бомбардувальника Н-20.

Про це повідомляє інформаційне агенство Grandfleet.

Зображення літака було показано в рекламному ролику військовий для громадян, які бажають приєднатися до армії КНР, останні кадри ролика дають уявлення про майбутній літак.

H-20 розробляється вже близько двох десятиліть. У 2013 році з’явилася новина про те, що Інститут 603 і Xian Aircraft Corporation (XAC) завершують розробку проєкту.

У 2018 році було повідомлено, що «Залізний птах» – так неофіційно називають проєкт – завершив системні інтеграційні випробування.

У цей період супутники змогли зловити модель літака в аеропорту Сіань-Яньлянь в районі Яньлянь (Сіань, провінція Шеньсі).

Вважається й очікується, що перший політ бомбардувальника «літаючого крила» КНР відбудеться у 2021 році.

З огляду на показані фрагменти, можна зробити висновок, що H-20 аеродинамічний нагадує Northrop Grumman B-2 Spirit (і B-21 Raider).

Передбачається, що дальність польоту стелс-бомбардувальника складе 8,5 тис. км, бойове навантаження близько 17 тонн.

Імовірно модель літака Н-20

Кінцева складальна лінія XAC розташована в Сіані-Яньлянь, де на додаток до регіональних авіалайнерів MA600 / MA700 і транспортним літакам Y-20 нині виробляються також бомбардувальники H-6.

Перспективи

З точки зору основних цілей і завдань H-20 буде типовим стратегічним бомбардувальником.

Він повинен буде доставляти озброєння до цілей або до рубежів пуску, що знаходяться на великих відстанях від аеродромів базування.

Головна його перевага полягає в дальності польоту і бойовому радіусі.

Злітаючи з материкових аеродромів, H-20 зможе працювати за межами т.зв. другого ланцюга островів, що включає Японію, о. Гуам, Папуа-Нову Гвінею і т.д.

Як повідомлено у ЗМІ, випробування бомбардувальника H-20 могли початися ще кілька років тому, але цю машину поки не показували громадськості.

Ілюстрація перспективного бомбардувальника КНР Н-20

Більш того, до цього часу вдавалося зберігати в таємниці як зовнішній вигляд, так і основні характеристики.

За різними даними, серійне виробництво H-20 має розпочатися до середини десятиліття, і орієнтовно у 2025 році літак почне службу.

В яких кількостях буде вироблятися така техніка, і як швидко вдасться створити повноцінне боєздатне угруповання – невідомо.

Авіабудування Авіація Азія Бомбардувальник ВПС Китаю Китай (КНР) Світ