fbpx
У командних пунктах ЗСУ використовують Discord

У командних пунктах ЗСУ використовують Discord

ЗСУ Радіозв'язок Україна

Для управління військами українські командири послуговуються платформою Discord.

Нею давно користуються геймери з усього світу. Discord надає змогу військовим швидко приєднуватися до групових голосових дзвінків.

Застосування цієї платформи продемонстрували у командному пункті тероборони.

Discord застосовували для зв’язку під час навчань з застосуванням Сил тероборони та 26 дивізіону річкових катерів.

Бійці навчалися робити висадку річкового десанту та захоплювати визначений плацдарм.

«Відновлення територіальної цілісності буде пов’язане з потребою стрімкого подолання водних перешкод», – розповіли військові.

Український військовий у командному пункту в якому використовують платформу Discord. Червень 2023. Україна. Кадр з відео тероборони

Також платформу Discord використовують українські командні пункти під час бойових дій на Донбасі.

У березні цього року американська газета The New York Times оприлюднила фотографію з українського командного пункту, який активно використовує цю платформу для зв’язку.

Імовірно, військові використовують чати Discord для створення голосових каналів: щоб швидко з’єднуватися з усією бойовою групою на різних позиціях.

Український командний пункт на передовій використовує платформу Discord. Березень 2023. Україна. Фото: The New York Times

Також, імовірно, для захисту сервера від злому військові використовують спеціальні платформи. Вони сумісні з Discord і дозволяють налаштувати всіх користувачів на власному сервері.

Нагадаємо, злиті документи з Пентагону, які нібито демонстрували українські плани та кількість техніки ЗСУ, вперше були опубліковані на «Дискорд» серверах.

Джек Тейшейра - підозрюваний у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, який залив документи у Discord

В Україні також використовується штабний комплекс «Кропива», який дозволяє орієнтувати дії підрозділу на місцевості та забезпечує проведення розрахунків й указання цілей. Завдяки «Кропиві» у кілька разів скорочується час від моменту виявлення цілі до відпрацювання по ній

ЗСУ Радіозв'язок Україна