fbpx
У Латвії збирають кошти на безпілотник Bayraktar для України

У Латвії збирають кошти на безпілотник Bayraktar для України

Baykar Bayraktar TB2 Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Волонтери Європа Латвія Світ Україна

У Латвії розпочався збір коштів на придбання для потреб Збройних Сил України безпілотника Bayraktar TB2.

Про це пише естонський інтернет-портал Delfi.

Ініціативу було опубліковано у вівторок, 16 серпня. Загалом на “латвійський Bayraktar” необхідно зібрати 5 мільйонів євро.

Збір коштів проводиться на платформі Ziedot.lv.

Одним з ініціаторів став музикант Ралфс Ейландс: на розміщеному в інтернеті відео він повідомив, що кожен житель Латвії має можливість довести свою підтримку Україні, а також за допомогою рук українців “передати привіт російським окупантам”.

Латвія не перша країна, громадяни якої вирішили висловити свою підтримку Україні, збираючи пожертвування на дронн Bayraktar TB2 виробництва турецької компанії Baykar.

Подібні акції на вже проводилися у Польщі, Литві, Норвегії та Канаді.

Турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2 компанії Baykar

Bayraktar TB2 – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Виготовляється турецькою компанією Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ми-17 від Латвії для потреб України. Серпень 2022. Україна. Фото: Міноборони Латвії

Нагадуємо, що Повітряні Сили ЗС України отримали від Латвії два транспортні гелікоптери Ми-17 та ще два Ми-2. Міністерво оборони Латвії заявило, що підтримка України західними країнами не повинна припинитися.

Перед доставленням авіаційні машини пофарбували, а один з Ми-17 капітально відремонтували.

Два Ми-2МСБ від Латвії для потреб України. Серпень 2022. Україна. Фото: Міноборони Латвії

Латвія є однією з країн, яка надала Україні найбільш істотну підтримку за обсягом по відношенню до валового внутрішнього продукту.

Балтійська країна поставила Україні озброєння та індивідуальне спорядження, безпілотні літальні апарати, сухі пайки, боєприпаси, протитанкові засоби та зенітно-ракетні комплекси на суму понад 200 мільйонів євро.

Baykar Bayraktar TB2 Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Волонтери Європа Латвія Світ Україна