fbpx
У М’янмі повстанці захопили бойові машини піхоти МТ-ЛБМШ українського виробництва

У М’янмі повстанці захопили бойові машини піхоти МТ-ЛБМШ українського виробництва

Азія БМП Бронетехніка М'янма МТ-ЛБ Трофеї Україна ХТЗ

У М’янмі повстанці захопили гусеничні бойові машини піхоти МТ-ЛБМШ українського виробництва.

Відповідні відео з’явилися у соціальних мережах.

Повідомляється, що бойові машини були захоплені повстанцями Армії Національного демократичного альянсу М’янми (MNDAA) у військовому районі Чін Шве Хо.

На опублікованих відео видно дві БМП, одна з яких візуально знищена і відновленню не підлягає.

У 2017 році “Мілітарний” повідомляв, що Харківський тракторний завод виготовлятиме техніку на шасі МТ-ЛБ для М’янми.

Насправді М’янма отримала перші українські МТ-ЛБМШ значно раніше. Достеменно відомо, що 10 бойових машин країна отримала у 2007 році і 16 – у 2009 році.

Є непідтверджена інформація, що Україна продала М’янмі дещо більшу кількість МТ-ЛБМШ, але офіційної інформації про це немає.

МТ-ЛБМШце українська бойова машина піхоти на базі гусеничного тягача МТ-ЛБ, яка отримала бойовий модуль КБА-105 “Шквал” з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 7,62-мм кулеметом ПКТ, 30-мм гранатометом АГ-17 та ПТРК “Бар’єр”.

Також бойова машина має посилене бронювання за рахунок навісних бронеекранів, варто зазначити, що посилене бронювання застосовувалося тільки у експортній версії для М’янми.

Крім того, бойова машина отримала новий двигун ЯМЗ-238Б з потужністю у 330 кінських сил, який забезпечує максимальну швидкість по дорогам до 60 кілометрів на годину.

Екіпаж БМП складається з трьох осіб – командира, навідника і механіка-водія, десантне відділення може вмістити до 7 осіб.

Варто зазначити, що командир не має ефективних оглядових пристроїв і вимушений спостерігати за полем бою та переміщенням бойової машини через перископи.

Бойова маса МТ-ЛБМШ внаслідок модернізації зросла з 9,7 тонн (МТ-ЛБ) до 12,5 тонн.

Азія БМП Бронетехніка М'янма МТ-ЛБ Трофеї Україна ХТЗ