fbpx
У найбільших містах не окупованого Донбасу відбуваються навчання СБУ

У найбільших містах не окупованого Донбасу відбуваються навчання СБУ

Донбас ДПСУ ЗСУ МВС Навчання Національна поліція НГУ СБУ Україна

СБУ провела масштабні навчання біля лінії розмежування на Донеччині.

Про це інформує Мілітарний.

Служба безпеки завершила силову фазу навчань з протидії диверсійним і терористичним загрозам на території Донецької та Луганської областей, повідомляє пресслужба відомства.

Тренування відбувались у п’яти містах не окупованого Донбасу, в районі операції Об’єднаних сил – Сєвєродонецьку, Лисичанську, Маріуполі, Слов’янську та Краматорську.

https://youtu.be/ihw_cPBLX6U

Навчання триватимуть до початку вересня, але лише за перший тиждень заходів вдалося не тільки відпрацювати потенційні контр-диверсійні операції з умовними зловмисниками, а й перевірити понад 5 тис. осіб і майже 2,5 тис. автомобілів.

Під час тренувань було відпрацьовано затримання умовних злочинців, які намагались в’їхати до міста через блокпост; перехоплення злочинців, які тікали з міста; заходи із недопущення витоку зброї (засоби ураження хотіли вивезти під виглядом посилки); захоплення «диверсанта», який планував вибух у центрі міста; ліквідацію вибухового пристрою на місці виявлення.

Головною метою тренувань стало підвищення рівня взаємодії при можливій диверсійній та терористичній загрозах. Навчання відбуваються в умовах, максимально наближених до реальних, з використанням вогнепальної зброї, бронетехніки та гелікоптера.

Ефективність кожного етапу силової фази детально проаналізовано. Було надано додаткові рекомендації щодо протидії терористичним загрозам.

Участь у навчаннях взяли представники регіональних підрозділів СБУ, Збройних Сил України, штабу Об’єднаних сил, Нацгвардії, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Окрім того, завдяки навчанням, було виявлено схрон із військовими засобами ураження. Серед вилученого:

три ручні протитанкові гранатомети – РПГ-22,
два ручні протитанкові гранатомети РПГ- 26,
ручний протитанковий гранатомет РПГ- 18,
міну МОН-50,
три гранати РГД-5,
дві гранати Ф-1,
сім підривачів,
майже чотири тисячі патронів калібру 5,45,
20 патронів калібру 7,62.

За оперативними даними, схрон облаштував у 2014 році один з учасників незаконних збройних формувань. Зловмисник брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Донбас ДПСУ ЗСУ МВС Навчання Національна поліція НГУ СБУ Україна