fbpx
У Німеччині заявили про передачу Україні комплексів захисту гелікоптерів

У Німеччині заявили про передачу Україні комплексів захисту гелікоптерів

Hensoldt Авіація Війна з Росією Військова допомога Гелікоптери Європа Німеччина Світ Україна

Уряд Німеччини в межах військової допомоги передав українським військовим системи захисту гелікоптерів.

Це бортові системи протидії ракетним загрозам AMPS (Airborne Missile Protection System) від компанії Hensoldt.

На урядовому сайті ФРН зазначається, що Україні передали п’ять таких систем, зокрема одна надійшла у пакеті допомоги наприкінці квітня.

Ними мають оснащуватись українські військові гелікоптери ЗСУ.

Про те, що німецька оборонна компанія Hensoldt отримала контракт на постачання 16 систем протидії ракетним загрозам AMPS для українських вертольотів, стало відомо в червні торік.

Про угоду повідомила сама компанія на офіційному сайті. При цьому, там не уточнювали точну вартість замовлення, а лише наголосили, що вона становить «двозначне число мільйонів».

Оснащення гвинтокрилів цими системами є актуальним через загрозу на полі бою від російських ПЗРК і комплексів ППО з ракетами з тепловою головкою самонаведення.

AMPS

AMPS — це бортова система протиракетного захисту для гелікоптерів і літаків, розроблена компанією Hensoldt. Її модульна конструкція дозволяє легко підлаштуватись під конкретні експлуатаційні вимоги та різні профілі завдань.

Сенсорне обладнання AMPS включає датчики виявлення запуску ракети (MILDS), розширений блок керування та відображення (ACDU) та активну систему підтвердження цілі (MACS), котра визначає дальність і швидкість виявлених ракет і усуває помилкові попередження датчиків.

Виробник заявляє, що існуючі системи відстрілу теплових пасток на українських гелікоптерах можуть бути легко інтегровані в єдину систему захисту у поєднанні з AMPS.

Система виявлення загроз AMPS може бути налаштована для попередження про обстріл ракетами, опромінення лазерними далекомірами та радарами, щоб забезпечити пілотам можливість швидкого виявлення загроз та вчасного реагування.

Докладніше про цю сучасну систему захисту літальних апаратів можна прочитати тут.

Hensoldt Авіація Війна з Росією Військова допомога Гелікоптери Європа Німеччина Світ Україна