fbpx
У Південній Кореї розробляють підводні апарати для пошуково-рятувальних місій

У Південній Кореї розробляють підводні апарати для пошуково-рятувальних місій

Азія БпА (Безпілотні апарати) Південна Корея (Республіка Корея) Світ Технології Флот

У Південній Кореї розробляють підводні апарати для пошуково-рятувальних місій.

Про це інформує Мілітарний.

Згідно повідомлення Navy Recognition. Південнокорейська компанія Hanwha Systems розробить автономний підводний апарат для пошуково-рятувальних місій, у партнерстві з кількома державними науково-дослідними інститутами та університетами, включаючи Корейський передовий інститут науки і техніки.

На розробку планують витратити 22,3 млн. доларів США. Вони прагнуть завершити розробку до 2025 року.

У рамках проекту компанія Hanwha Systems буде відповідальною за розробку алгоритмів навігації та управління підводним безпілотником та гідроакустичною системою для охоплення широкої території та точного виявлення потрібних об’єктів під водою.

“За поганих погодних умов водолази не можуть бути задіяні через погану видимість. Також самі дайвери можуть бути піддані небезпеці через сильну течію. Підводні безпілотники матимуть розширені можливості пошуку, підтримувані точними можливостями виявлення та технологіями управління в режимі реального часу”, – сказав представник Hanwha Systems.

Hanwha Systems вже розробляє безпілотні надводні та підводні апарати, які можуть виконувати поверхневі та підводні пошукові місії.

Сфера застосування надводних безпілотних апаратів розширюється до бойових завдань, включаючи комбіновані дії пілотованих та безпілотних апаратів і суден. Окрім того, операції із застосуванням безпілотних морських систем, переходять від індивідуальних до групових дій.

У зв’язку з цим, мета розвитку подібних систем полягає в подальшому вдосконаленні, щоб вони могли забезпечити інтегроване управління.

Нагадуємо, що в листопаді минулого року, Південна Корея спустила на воду другий підводний човен SS-085 проєкту KSS-III. Підводний човен був побудований компанією Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) для Військово-морських сил Республіки Корея.

Підводний човен SS-085 проєкту KSS-III Південної Кореї. Листопад 2020. Фото: ЗМІ Південної Кореї

Проєкт KSS-III має підводну водотоннажність 3708 тонн. Довжина становить 83,5 метра, ширина – 9,6 метра. Максимальна швидкість підводного ходу «Dosan Ahn Changho» – 20 вузлів. До складу екіпажу входять 50 осіб.

Підводний човен SS-085 проєкту KSS-III Південної Кореї. Листопад 2020. Фото: ЗМІ Південної Кореї

Озброєння підводних човнів KSS-III першої серії, крім восьми носових 533-мм торпедних апаратів, буде також включати шість вертикальних пускових установок для крилатих ракет Cheon Ryong з дальністю стрільби до 1500 км (з човнів другої серії, можливо, кількість вертикальних пускових установок буде збільшено до десяти).

Азія БпА (Безпілотні апарати) Південна Корея (Республіка Корея) Світ Технології Флот