fbpx
У Польщі представили зенітний комплекс малого радіусу VSHORAD

У Польщі представили зенітний комплекс малого радіусу VSHORAD

PGZ ЗРК НАТО Польща ППО та ПРО Світ Сусіди

Польська компанія PIT-RADWAR, що входить до складу Polska Grupa Zbrojeniowa показала проєкт модульної системи протиракетної та протиповітряної оборони надмалого радіуса VSHORAD.

Про це доповідає Мілітарний з посиланням на defence24

Система покликана забезпечити прикриття з повітря на найнижчій ланці. VSHORAD має знищувати безпілотні літальні апарати, вертольоти та крилаті ракети.

В її основі вже відпрацьовані рішення, які прийняті Армією Польщі на озброєння. Зокрема, це ракетний комплекс POPRAD, а також радари SOŁA та BYSTRA.

Також у складі системи два варіанти розміщення 35 мм зенітної гармати AG-35 – на 6х6 шасі вантажівки Jelcz P662D.43 або на на 8х8 БТР Rosomak. Польські журналісти відзначають схожіть башти на морські бойові модулі OSU-35K, які планують встановлювати на мінні тральщики проєкту 258 (Kormoran II).

ЗРК Poprad озброєний зенітними ракетами Grom і Perun, які використовуються в ПЗРК. Вони здатні вражати цілі на відстанях до 6,5 км і висоті до 4 км. До його складу також входять засоби РЕБ.

Керування здійснює машина управління вогнем WG-35, яка має висувну оптикоелектричну головку з тепловізійною камерою 3-го покоління, високочастотним лазерним далекоміром та системою ідентифікації “свій-чужий”.  Машина здатна приймати дані про ціл від зовнішніх джерел.

 

 

PGZ ЗРК НАТО Польща ППО та ПРО Світ Сусіди