fbpx
У Польщі розробили ударний БПЛА WARMATE 5.0

У Польщі розробили ударний БПЛА WARMATE 5.0

Warmate WB Electronics WB Group БпА (Безпілотні апарати) Європа Польща Світ

Польський оборонний комплекс розробив новий баражуючий боєприпас WARMATE 5.0.

Про це «Мілітарному» розповіли в оборонному концерні Grupa WB.

Ударні безпілотники WARMATE вже кілька років перебувають на озброєнні Збройних Сил Польщі, а також експортуються до України, Грузією та ще одного неназваного замовника з НАТО.

Треба зазначити, що безпілотний комплекс постійно модернізуються та покращуються параметри каналу передачі даних та станції управління, відбувається зміна програмного забезпечення, з’являються нові модифікації бойових частин.

«Система виявилася досить успішною, в тому числі й на експорт. У нас є, потенційні іноземні замовники», – розповів Лукаш М’язговський, менеджер з розвитку міжнародного бізнесу Grupa WB.

Крім малих WARMATE, які називають 1.0 та 3.0, існує варіант WARMATE 5.0, який оснастили п’ятикілограмову бойовою частиною.

WARMATE 5.0 є аналогом російського баражуючого боєприпасу «Ланцет». Наразі він закуповується Збройними силами Польщі в рамках програми «Гладіус».

Ударний безпілотник використовується для атаки широкого спектра цілей, в тому числі командних пунктів, позицій зенітно-ракетних комплексів та інших важливих цілей.

«Тобто радіолокаційні системи, системи радіоелектронної боротьби, системи протиповітряної оборони, позиції, так би мовити, концентрації противника навколо навчальних центрів або пунктів зосередження військ», – розповів Лукаш М’язговський.

Система також буде отримувати покращення, які дозволять інтегрувати просунутий штучний інтелект, що забезпечить високий рівень обробки інформації з пошуку пріоритетних цілей.

В Україні WARMATE застосовується в умовах сильного глушіння сигналів.

«Ви можете чітко бачити на відео, що система працює без GPS або GNSS, є тільки відео наведення, і це також одна з її унікальних особливостей», – розповідає М’язговський.

Також система володіє «машинним зором», який дозволяє безпілотнику самостійно наводяться на ціль.

«Система має вдосконалений аудіотрекер, який також дає можливість за певних умов атакувати рухомі цілі або ті, які намагаються втекти з позиції», – зазначив М’язговський.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що WB Group створила далекобійний безпілотний авіаційний ударний комплекс Warmate 20.

Це перший далекобійний дрон, презентований польським виробником, який має тривалу співпрацю з Україною.

Warmate WB Electronics WB Group БпА (Безпілотні апарати) Європа Польща Світ