fbpx
У Польщі визначають компанію з модернізації БМП-1

У Польщі визначають компанію з модернізації БМП-1

Балтія БМП-1 Бронетехніка Європа Модернізація Польща Світ Сусіди

У Польщі визначають компанію з модернізації бойової машини піхоти БМП-1.

Про це пише польське видання Defence 24.

З 12 поданих заявок Інспекція озброєння Міністерства оборони Польщі залишила для подальшого розгляду три.

Серед трьох пропозицій одна іноземна від ізраїльської компанії Rafael Advanced Defense Systems Ltd, та дві місцевих – CMI Defence Polska Sp. z o.o. та кооперація Polska Grupa Zbrojeniowa S.A. (PGZ Group) та Wojskowe Zakłady Motoryzacyjne S.A. (WZM S.A.).

Ізраїльська компанія Rafael Advanced Defense Systems пропонує готові бойові модулі для БМП-1, що вже встановлюються на різних типах бронетехніки, а також можливість оснащення протитанковими керованими ракетами Spike.

Бойова машина піхоти БМП-1 ЗС Польщі

PGZ Group як і WZM упродовж багатьох років займаються капітальним ремонтом бойових машин піхоти БМП-1 та машин на їх базі для потреб польської армії.

Розгляд всіх пропозицій та відсіювання решти вказує, що у Збройних силах Польщі чітко визначились з обсягом потрібної модернізація, яка очевидно зачепить озброєння та силову установку.

Потреба модернізації польських бойових машин піхоти розглядають дуже гостро через відсутність будь яких глибоких оновлень після прийняття на озброєння у другій половині ХХ століття.

В перспективі вони мають бути замінені на бойові машини Borsuk IFV, початок серійного виробництва яких очікується за декілька років.

БМП «Borsuk». Жовтень 2020. Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

У жовтні польська компанія Polska Grupa Zbrojeniowa оголосила про проведення першого етапу польових випробувань перспективної бойової машини піхоти «Borsuk».

Тестування прототипу БМП «Borsuk» пройшли на полігоні, машина пройшла серію ходових і вогневих випробувань.

БМП «Borsuk». Жовтень 2020. Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

«Borsuk» отримав німецький дизельний двигун MTU 8V-199-TE20 потужністю в 720 сил. Такий же агрегат використовується в австрійській БМП «Ulan», і сімействі багатоцільових бронемашин «Boxer».

Балтія БМП-1 Бронетехніка Європа Модернізація Польща Світ Сусіди