fbpx
У РФ замість колони «ПВК Вагнера» влучили в цивільне авто

У РФ замість колони «ПВК Вагнера» влучили в цивільне авто

"ПВК Вагнер/Лига" Авіаудар Авіація Громадянська війна в РФ ЗС Росії Росія Сусіди Цивільні громадяни

У Росії для протидії просування колон найманців «ПВК Вагнер» в напрямку Москви застосовують бойову авіацію.

Про це свідчать опубліковані у соцмережах відео від очевидців, а також у російських пропагандистських пабліках.

Росіяни застосовують гелікоптери армійської авіації та бойові літаки.

На одному з опублікованих відео видно, як російська авіація намагається здійснити удар по колоні «ПВК Вагнер» в районі Воронежа, однак замість цього влучає у цивільний автомобіль.

На кадрах видно потужний вибух, ймовірно, росіяни застосували авіаційну бомбу. Повідомляється, що водій і пасажир внаслідок авіаудару загинули.

Також очевидці опублікували відео з іншого району Воронезької області РФ.

В кадр потрапили наслідки авіаудару по ділянці автомагістралі M-4 поблизу населеного пункту Верхній Мамон. Для цього удару російська авіація, ймовірно, застосовувала фугасні бомби. Від вибухів  залишилися великі вирви.

Однак і на цих кадрах, видно, що російські бомби потрапили не по автотрасі де могли пересуватися найманці «ПВК Вагнер», а влучили по узбіччю. Тому ефективність такого удару невідома, також на дорозі не видно знищеної чи пошкодженої техніки.

Також російські медіа повідомляють про ще один випадок ураження автомобіля у Воронезькій області біля селища Бугаївка, однак з опублікованого відео не зрозуміло чи це був військовий чи цивільний автомобіль.

Нагадаємо, що вранці 24 червня найманці російського «ПВК Вагнер» заблокували місто Ростов-на-Дону. Вагнерівці взяли під контроль штаб Південного військового округу, управління МВС та ФСБ, а також військовий аеродром “Міллєрово”.

Керівник «ПВК Вагнер» Євгеній Пригожин увечері 23 червня звинуватив міноборони РФ у завдаванні ударів по тилових таборах вагнерівців. Після цього він заявив, що 25 000 його підлеглих починають “Марш справедливості” проти військового керівництва РФ. Зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу та начальника генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасімова.

Президент країни-агресора Путін віддав наказ нейтралізувати вагнерівців. Дії передбачені під керівництвом Пригожина ФСБ РФ кваліфікує як організацію збройного заколоту.

"ПВК Вагнер/Лига" Авіаудар Авіація Громадянська війна в РФ ЗС Росії Росія Сусіди Цивільні громадяни