fbpx
У Росії чоловік відкрив стрілянину в університеті: повідомляють про загиблих

У Росії чоловік відкрив стрілянину в університеті: повідомляють про загиблих

Азія Росія Світ Сусіди Теракт

Жертвами нападу на Пермський університет стали щонайменше 19 осіб – ЗМІ.

Про це інформує Мілітарний.

В результаті збройного нападу на Пермський держуніверситет 8 людей загинули. Як мінімум 10 осіб госпіталізовані, повідомляють засоби масової інформації. З них троє у важкому стані.

18-річний стрілець помер по дорозі до лікарні.

Нападник, ім’я якого встановлено як Тимур Бекмансуров, озброївшись вогнепальною зброєю увірвався сьогодні в будівлю університету, здійснивши постріл в повітря ще до входу в корпус навчального закладу.

На відео видно, як студенти вистрибують з вікон:

Перед нападом стрілок залишив записку в соцмережах, де стверджує, що його атака не є терактом, а сам він не перебуває в екстремістських організаціях.

«Все навколо виглядає штучно, як уві сні. Кожен день є повторенням минулого, все починається зі дзвону в голові. Гнів переповнює мене, я хочу зруйнувати все на своєму шляху. Не знаю, скількох я зможу вбити, але я зроблю все, щоб забрати з собою якомога більше », – цитують записку нападника.

З перших коментарів у соцмережах стало відомо, що стрілок Тимур Бекмансуров скоїв злочин під впливом комп’ютерних ігор. За словами злочинця, він давно думав про подібний напад.

Це вже не перший подібний випадок у Росії. Так 11 травня цього року, в столиці Татарстану місті Казань стався напад на школу.

Штурм школи у Казані

У школу зайшли декілька людей зі зброєю, після чого діти почали виплигувати з вікон. потім відбувся штурм будівлі російськими силовиками. Унаслідок вибуху та стрілянини загинули 9 осіб, 21 людина була госпіталізована.

Також, у жовтні 2018 року в окупованій Керчі у Криму стався теракт в Політехнічному коледжі, в результаті чого загинули тринадцять людей. У ЗМІ повідомили ім’я підозрюваного – Владислав Росляков. Він поступив на навчання до цього коледжу у 2015 році.

У він вересні отримав дозвіл на зброю, а напередодні нападу придбав 150 патронів 12 калібру.

Спочатку з’явилась інформація, що у навчальному закладі стався вибух газу, але згодом очевидці сказали, що на коледж був здійснений напад двома особами. Згодом було повідомлено, що підозрюваного у стрільбі було знайдено на другому поверсі застреленим.

Азія Росія Світ Сусіди Теракт