fbpx
У Росії показали варіанти оновлення БМП-3

У Росії показали варіанти оновлення БМП-3

БМП-3 Бронетехніка Модернізація ОПК Росія Світ Сусіди

У мережі з’явилися фотографії варіантів можливого оновлення російських БМП-3.

Про це інформує Мілітарний.

Під час проведення у Росії з 22 до 28 серпня міжнародного військово-технічного форуму «Армія-2021», були представлені натурні зразки російських бойових машин піхоти БМП-3 з новими бойовими модулями.

Була показана бойова машина піхоти БМП-3 з бойовим модулем БО5Я01 «Бережок» (аналогічний модуль встановлений на БМП-2М).

У Росії показали варіанти оновлення БМП-3. БМП-3 з модулем БО5Я01 «Бережок». Фото з відкритих джерел

Бойовий модуль БО5Я01 «Бережок» є класичною баштою БМП-2, але з оновленим комплексом озброєння: замість основного прицілу навідника БПК-2-42 встановлений комбінований приціл з незалежною системою стабілізації лінії візування у двох площинах. У ньому об’єднані візирний оптичний, тепловізійний і лазерний далекомірний канали, а також канал наведення керованої ракети.

Озброєння БМП складається з протитанкових керованих ракет «Корнет». Наведення здійснюється по лазерному променю і може вестися при русі. Комплекс має можливістю автоматизованого пуску двох ракет з проміжком до двох секунд.

Продемонстрували також, бойову машину піхоти БМП-3 з дистанційно керованим бойовим модулем «32В01» (аналогічний модуль встановлений на бронеавтомобіль «Тайфун-ВДВ»).

Бойовий модуль «32В01» призначений для ураження живої сили і вогневих засобів, а також неброньованої і легкоброньованої військової техніки. Забезпечує розвідку та виявлення цілей на полі бою і спостереження за навколишньою обстановкою.

БМП-3 з модулем «32В01». Фото з відкритих джерел

Модуль озброєний 30-мм автоматичною гарматою 2А42, та 7,62-мм кулеметом ПКТМ.

Також, була показана бойова машина піхоти «Манул», що створена на основі БМП-3 і оснащена дистанційно-керованим бойовим модулем «Епоха».

БМП «Манул» з модулем «Епоха». Фото з відкритих джерел

Вона озброєна 57-мм автоматичною гарматою “низькою балістики” ЛШО- 57, кулеметом ПКТМ, та пусковими установками ПТРК «Корнет» та «Булат».

Аналогічний бойовий модуль встановлений і на перспективній російській БМП «Курганец». Бойова машина «Манул» вперше була показана у минулому 2020 році. Тоді вона була оснащена дистанційно керованим бойовим модулем «ТКБ-945» з 30-мм скорострільною гарматою, 7,62-мм кулеметом та протитанковими ракетами «Корнет».

БМП-3 Бронетехніка Модернізація ОПК Росія Світ Сусіди