fbpx
У Словаччині почав працювати центр ремонту української техніки

У Словаччині почав працювати центр ремонту української техніки

Krauss Maffei Wegmann Війна з Росією Німеччина Ремонт/обслуговування техніки Словаччина Сусіди Україна

У Словаччині розпочав роботу центр ремонту військової техніки для України.

Про це повідомив Крістіан Фрейдінг, керівник спеціального штабу з питань України в міністерстві оборони Німеччини під час візиту в Кошице.

Центр працює в рамках міжурядової угоди між Німеччиною та Словаччиною.

Організацією ремонтної бази опікується компанія-виробник озброєння Krauss-Maffei Wegmann.

Крістіан Фрейдінг, керівник спеціального штабу з питань України в Міністерстві оборони Німеччини Фото: Бундерсвер

У центрі працюватимуть над відновленням пошкодженої або зношеної під час бойових дій техніки, наприклад САУ Panzerhaubitze 2000.

Для нас це дуже важливий внесок у підтримку українських збройних сил. Ми можемо допомогти забезпечити постійну працездатність систем озброєння, які ми передали і які так успішно використовували“, – сказав Крістіан Фрейдінг.

Хаб розташований недалеко від кордону між Словаччиною та Україною.

До цього PzH 2000 ремонтували і у Литві.

Зазначають, що під час інтенсивних бойових дій техніка, зокрема PzH 2000, значно зношується і потребує якісного ремонту.

Підкреслюють, що жодна САУ Panzerhaubitze 2000 із переданих Україні не була знищена. При цьому техніка показала себе в бою значно краще ніж очікувалося.

Українці високо оцінюють вогневу міць Panzerhaubitze 2000 і швидку готовність до вогню після зміни позиції для запобігання контратак“, – йдеться у повідомленні агенції DPA, яке цитує видання Saechsische.

САУ «Panzerhaubitze 2000» (PzH 2000) військових України. Літо 2022. Україна. Фото: Радіо Свобода

Фахівці детально вивчають пошкодження внаслідок бойових дій. Разом з тим є проблема з постачанням деталей для ремонту, тож вирішується питання: використовувати їх для ремонту української техніки чи тієї, яка є на озброєнні Бундесверу.

Також повідомляють, що Німеччина передасть Україні високоточні боєприпаси Vulcano. Кілька сотень боєприпасів мають бути поставлені в найближчі місяці.

Нагадаємо, Словаччина також планує запустити виробництво великокаліберних боєприпасів для України.

Імовірно, йдеться про боєприпаси калібру 122 мм та 152 мм. Словаччина була членом Варшавського договору та займалася виробництвом зброї радянського зразка.

Крім того, напередодні Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що альянс розглядає можливості інвестування в оборонно-промисловий комплекс Чехії, Словаччини та Болгарії, щоб відновити виробництво снарядів радянського зразка.

Krauss Maffei Wegmann Війна з Росією Німеччина Ремонт/обслуговування техніки Словаччина Сусіди Україна