fbpx
У США розбився винищувач Mirage F1

У США розбився винищувач Mirage F1

Mirage 2000 Авіаінциденти Авіація Світ США

В штаті Аризона, що у Сполучних Штатах, розбився винищувач французького виробництва Mirage F1.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на сюжет з місця події американського видання FOX 10 Phoenix.

Авіаційна машина розбилася під час тренувального польоту, зазначено, що пілот катапультувався.

Ніхто із цивільних осіб на землі внаслідок аварії не постраждав.

«Приблизно об 11.11 сьогоднішнього ранку під час виконання планового тренувального завдання законтрактований винищувач Mirage F1 зазнав аварії за 15 миль на північний захід від бази над ненаселеною територією», – йдеться у статті.

Літак належав компанії-підряднику Пентагону Airborne Tactical Advantage Company і використовувався у якості умовного супротивника.

Під час процесу навчання стройових пілотів Повітряних сил США до тренувань залучають приватні компанії, вони мають свої винищувачі, які грають роль “агресора”.

Так, у 2021 році приватна компанія ARES придбала винищувачі Dassault «Mirage 2000-5», зняті з озброєння Повітряних сил Катару.

«Наші льотчики є нашим найважливішим ресурсом, і ми прагнемо виконувати нашу місію, щоб якомога безпечніше готувати найкращих пілотів-винищувачів у світі. Добре, що ніхто не постраждав на місці падіння, а пілот благополучно катапультувався й обійшовся лише незначними травмами», — зазначили у військовій частині США.

Уламки винищувача Mirage F1 у США. Лютий 2022. Фото: FOX 10 Phoenix

Mirage F1 – це легкий багатоцільовий винищувач, розроблений французькою авіабудівною фірмою Dassault Aviation у 1960-х роках. Є наступником Dassault Mirage III.

У 1970-х роках був основним винищувачем Повітряних сил Франції, доки на озброєння не надійшов багатоцільовий винищувач Mirage 2000.

Винищувач Mirage F1. Фото: hdwallpapers.cat

Нагадаємо, у липні 2021 року у Малі розбився французький винищувач Mirage 2000. Тоді попередньою причиною авіакатастрофи називали технічну несправність повітряної машини.

Mirage 2000 Авіаінциденти Авіація Світ США