fbpx
У США завершили польові тести мікрохвильової системи ППО CHIMERA

У США завершили польові тести мікрохвильової системи ППО CHIMERA

Raytheon ППО та ПРО Світ США Технології

У США завершили польові випробування потужної мікрохвильової антенної системи CHIMERA для знешкодження повітряних цілей.

Випробування проводила компанія Raytheon у співпраці з Дослідницької лабораторії Повітряних сил (AFRL).

Високопотужна мікрохвильова система CHIMERA розроблена для захисту військових об’єктів від повітряних загроз середньої та великої дальності.

Під час випробувань CHIMERA уразила спрямованою енергією кілька статичних цілей із різними варіаціями.

Технологія також зчитує дані про повітряні цілі та забезпечує безперервне відстеження протягом усієї траєкторії польоту об’єкта.

Схема роботи зброї спрямованої енергії

«Потужні мікрохвильові системи – це економічно ефективні та надійні рішення, які відіграють важливу роль у багаторівневій обороні», – розповіли у компанії.

Система розробляється у рамках програми ВМФ США Directed Energy Front-line Electromagnetic Neutralization and Defeat (DEFEND).

Вартість трирічного контракту оцінюється у 31,3 млн доларів, компанія уклала його з Центром надводних бойових дій ВМФ США.

Очікується, що прототипи будуть доставлені у 2024 і 2026 фінансових роках.

Пентагон щорічно витрачає в середньому один мільярд доларів на розробку зброї спрямованої енергії з метою її розміщення на борту літаків, військових кораблів та наземних транспортних засобів для боротьби з безпілотниками й ракетами.

Потужне мікрохвильове обладнання, зокрема, працює шляхом вивільнення хвиль енергії, які перевантажують електронні системи зброї, за допомогою чого виводить її з ладу.

Нагадаємо, у 2023 році Raytheon оголосила про встановлення ще одного типу зброї спрямованої енергії, високоенергетичного лазера, на броньовану машину Wolfhound.

Raytheon ППО та ПРО Світ США Технології