fbpx
У США здійснив перший політ модернізований AH-64 Apache

У США здійснив перший політ модернізований AH-64 Apache

AH-64 Boeing Авіабудування Авіація Гелікоптери Світ США

У США здійснив перший політ модернізований ударний гелікоптер AH-64E Apache у стандарті V6.5.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії Boeing.

Нова версія гелікоптера здійснила перший політ на підприємстві Boeing в Аризоні, та представляє покращену версію гелікоптера модернізації E доведену до найсучаснішого стандарту V6.5.

Ми побачили, як наша наполеглива праця втілилася в життя з цим першим польотом, ці вдосконалення виведуть модель E на наступний рівень з точки зору можливостей, гарантуючи, що Apache продовжуватимуть домінувати на майбутніх полях битв – розповіла Крістіна Упа, віце-президентка програм ударних вертольотів і старший керівник Boeing Mesa.

Оновлення у версії V6.5 були сформовані Міністерством оборони США у грудні 2021 року, і були направлені на покращення взаємодії з сухопутними силами, та покращують пілотний інтерфейс. Також до них увійшли:

  • Покращений комп’ютер створення маршруту і планування атаки;
  • розширена версія системи передані даних Link 16;
  • покращення сумісності для майбутньої інтеграції нових систем.

Також, гелікоптер цієї версії стане платформою для встановлення покращених двигунів General Electric Aerospace T901, який забезпечить збільшений радіус дії, більшу потужність, та кращу маневровність.

Розробка нової версії проходила у тісній співпраці з представниками Армії США, та у майбутньому забезпечить встановлення потрібних систем для замовника. На сьогодні гелікоптери Apache E представляють найсучаснішу генерацію гелікоптерів цього типу, які забезпечують найкращі ударні можливості у своєму класі.

Apache E може використовуватись для протитанкових завдань, та підтримки піхоти. У першому випадку, гелікоптер може нести до 16 ракет Hellfire 2 з напівактивною головкою самонаведення, або з активною головкою самонаведення, що забезпечить принцип роботи “вистрілив та забув”.

У варіанті підтримки, гелікоптер несе чотири підвісні контейнери з некерованими ракетами Hydra 70, або з APKWS, на яких встановлена приймальна головка, для наведення по лазерному променю, для збільшення точності при безпосередній підтримці піхоти.

Використання надвтулкової радіолокаційної станції, забезпечує виявлення цілей, коли гелікоптер знаходиться на рівні дерев. Це підвищує його можливості для неочікуваного удару, та збільшує шанси на виживання.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак у понеділок в США підписав офсетну угоду з компанією Lockheed Martin.

Основний контракт на закупівлю AH-64E для польського війська має бути підписаний пізніше цього року. Виробником бойових гелікоптерів Apache є компанія Boeing, однак деякі компоненти цих гелікоптерів виробляються іншими американськими компаніями.

Державний департамент США у серпні цього року схвалив можливий продаж Польщі 96 ударних гелікоптерів AH-64E Apache. Також, погоджено продаж 1 844 ракет Hellfire і 460 ракет AGM-179A. У вересні 2022-го, міністерство оборони Польщі надіслало офіційний запит до США щодо купівлі цих гелікоптерів.

AH-64 Apache

Ударний гелікоптер

Загальна інформація

Виробник

Hughes Helicopters (розробник), Boeing Defense, Space & Security (Виробник)

Рік розробки

1975

Рік прийняття на озброєння

1986

Оператори

США, Сполучене Королівство, Нідерланди, Японія, Тайвань, Греція, Південна Корея, Індія, Єгипет, ОАЕ, Саудівська Аравія, Сингапур.

Технічна інформація

Вага

5,165 кг - пустий
8,006 кг - споряджений

Габарити

Довжина: 17.73 метри (15,06 м фюзеляж)
Висота: 3.87 м

Двигун

Два General Electric T700-GE-701C потужністю 1900 к/с.

Швидкість

Максимальна: 293 км/год
Крейсерська: 265 км/год

Дальність польоту

Максимальна: 476 км
Бойовий радіус: 482 км.

Озброєння

1*30-мм гармата M230 та 1200 пострілів до неї.

Підвісне озброєння

Чотири пілони для ракет Hellfire, JAGM, блоки Hydra 70, CRV7, APKWS та ракети повітря-повітря AIM-92 Stinger.

Екіпаж

2 людини

AH-64 Boeing Авіабудування Авіація Гелікоптери Світ США