fbpx
У Туреччині до використання готова 35-мм артсистема Göker

У Туреччині до використання готова 35-мм артсистема Göker

ASELSAN ППО та ПРО Світ Туреччина

Компанія Aselsan завершила випробування 35-міліметрової багатоцільової артилерійської системи Göker.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням бюлетень компанії Aselsan ABulten.

Вона розроблена для виконання завдань протиповітряної та наземної оборони. Система вже готова до практичного використання.

Згідно з публікацією, оприлюдненою у бюлетені, компанія провела успішні вогневі випробування системи Göker System.

Експлуатаційні випробування та демонстраційні стрільби з 35-міліметрової багатоцільової артилерійської системи Göker проводилися шляхом внутрішніх ресурсів Aselsan на полігоні Міноборони Туреччини.

Система Göker була розроблена для протидії літальним апаратам, що летять на надмалих висотах, а також для використання наземних цілей.

Як повідомляється, зараз 35-міліметрова артилерійська багатоцільова система Göker розгорнута на кордоні Туреччини.

Система використовує розроблені компанією Aselsan 35-мм боєприпаси Air Burst (ATOM).

Як стверджують розробники, ці боєприпаси значно підвищують ефективність проти низки сучасних загроз, у тому числі крилатих ракет, ракет “повітря-земля” та БПЛА, а також проти авіації.

35-мм турецькі боєприпаси Air Burst (ATOM). Фото: ЗМІ Туреччини

Нагадаємо, Туреччина також займається розробкою й ракетних комплексів. Так, у 2021 році турецький зенітно-ракетний комплекс HİSAR-O успішно збив безпілотну ціль у вигляді літака-мішені.

Цей турецький комплекс також призначений для ураження бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, та інших повітряних загроз.

Також у 2021 році у Туреччині завершили розробку корабельної артилерійської установки калібру 76/62 мм. Заявлена дальність стрільби з 76-мм артилерійської установки – 16 км, боєзапас – 70 снарядів, швидкість стрільби – 80 пострілів за хвилину. Вага спорядженої артустановки – 8500 кг.

ASELSAN ППО та ПРО Світ Туреччина