fbpx
У Туреччині готується до передачі флоту розвідувальний корабель Ufuk

У Туреччині готується до передачі флоту розвідувальний корабель Ufuk

ВМС Туреччини Світ Суднобудування Сусіди Туреччина Флот

Військово-морські сили Туреччини готуються прийняти до свого складу розвідувальний корабель Ufuk (A591).

Про це інформує Мілітарний.

Церемонія передачі першого вітчизняного судна запланована на 14 січня, вона пройде на верфі у Стамбулі за участю глави держави, пише Anadolu.

В основу проєкту корабля Ufuk (A591) розробники поклали проєкт корвету типу Ada, що будуються за турецькою національною програмою будівництва військових суден.

Корабель був спущений на воду, 9 лютого 2019 року, за участю президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Він є першим розвідувальним судном країни, збудованим за рахунок національних ресурсів.

У липні 2020 року, турецький розвідувальний корабель Ufuk приступив до морських випробувань.

Корабель «Ufuk» (A591). Фото: ЗМІ Туреччини

Проєктуванням корабля займалася компанія STM, а його будівництво велося підприємством Istanbul Shipyard.

Довжина розвідувального корабля становить 99 метрів, ширина 14,4 метра, а осадка 3,6 метра. Ufuk має водотоннажність 2,4 тисячі тонн, на сто тонн більше водотоннажності корветів типу Ada.

На відміну від базового проєкту Ufuk не має вертолітного ангара. При цьому на кораблі залишили майданчик, здатний прийняти гелікоптер.

Ufuk (A591) отримав повністю дизельну рушійну установку (на корвети типу Ada стоять дизельні та газотурбінні силові установки). В результаті швидкість повного ходу корабля становить 18 вузлів проти 29 вузлів у корветів типу Ada.

На відміну від корветів типу Ada, корабель отримав другу щоглу, меншого розміру, ніж основна. Вона встановлена ​​ближче до корми. Подробиці про склад бортового устаткування корабля не розкриваються.

У турецьких ЗМІ зазначають, що Ufuk за рахунок свого обладнання зможе виявляти загрози національній безпеці, перебуваючи у морі протягом 45 діб без перерви, у тому числі у міжнародних водах.

ВМС Туреччини Світ Суднобудування Сусіди Туреччина Флот