fbpx
У Туреччині розбився літак NF-5A пілотажної групи “Turkish Stars”

У Туреччині розбився літак NF-5A пілотажної групи “Turkish Stars”

F-5E Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач ПС Туреччини Світ Туреччина

У Туреччині розбився винищувач Canadair NF-5A зі складу пілотажної групи «Turkish Stars» Повітряних сил Туреччини.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Катастрофа сталася під час тренувального польоту винищувача NF-5A, який вилетів з авіабази в Коньї. О 12:15 за місцевим часом літак почав заходити на посадку, після чого місцеві жителі побачили, як пілот катапультувався.

Літак упав на злітно-посадкову смугу, де аеродромна група підтримки робила ремонтні роботи. Внаслідок падіння літака загинув сержант Ерджан Гювен.

Крім того, на місці робіт постраждав рядовий Фуркан Озтюрк, якого оперативно доправили до лікарні. Його життю, а також життю пілота, який катапультувався, нічого не загрожує.

Наразі Міністерство оборони Туреччини розпочало офіційне розслідування цього інциденту.

Turkish Stars — це акробатична група ПС Туреччини, яка літає на винищувачах NF-5A виробництва канадської компанії Canadair.

Літаки цього типу Туреччина купила у Нідерландів, які використовували їх з 1969 року.

Літаки були придбані у 1992-го році та використовувалися для тренувальних польотів, а також для демонстративних польотів у новосформованій пілотажній групі Turkish Stars.

Як повідомляв «Мілітарний» раніше, рівно місяць тому, 14 лютого 2024 року, біля авіабази Калайкунда під час тренувального польоту розбився навчально-тренувальний літак Hawk.

Аварія сталася під час планових тренувальних польотів біля авіабази Калайкунда в Західній Бенгалії, де розташований центр навчання та перенавчання пілотів бойової авіації.

Літак упав у рисовому полі поблизу населеного пункту. Про поранених та жертв серед цивільного населення не повідомляють.

F-5E Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач ПС Туреччини Світ Туреччина