fbpx
У Туреччині випробовують дрон-перехоплювач Fedai

У Туреччині випробовують дрон-перехоплювач Fedai

Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ППО та ПРО Світ Туреччина

У Туреччині випробовують систему перехоплення дронів Fedai.

Про це пише «Анадолу».

Заявляється про успішність випробування дрона-перехоплювача.

На початку 2022 року мають розпочатися поставки Fedai.

Комплекс призначений для ураження ударних безпілотників літальних апаратів. За словами члена правління компанії Transvaro Гюрая Алі Джанли, декілька замовлень вже є з закордону.

«До сьогоднішнього часу з конвейєра зійшло 10 серійних дронів-перехоплювачів Fedai. На версію протидронів з декількома пусковими установками запит особливо високий. Комплекс включає наземний пункт управління, радар, систему глушіння, термальну камеру, три системи запуску», – заявив він.

БПЛА у системі перехоплення дронів Fedai

Він сказав, що комплекс постійно покращується. В даний момент безпілотник можна запускати зі стаціонарної пускової установки, розробники зараз працюють над переносними варіантом, якому навіть не потрібен буде радар.

БПЛА є частиною широкого спектру систем виявлення та знищення дронів, що розробляє Havelsan та Transvaro.

Джанли повідомив, що турецькі розробники працюють з замовниками з південно-східної Азії, який замовив антидрони, здатні перехоплювати летальні апарати на висоті до 5 кілометрів.


Baykar замовив у «Івченко-Прогрес» двигуни АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ


У Fadai замовники хочуть бачити не тільки систему перехоплення безпілотників, але й комплекс DROKA, що здатний перехоплювати гелікоптери та гвинтові літаки на малих висотах.

Прототип перехоплювача ударних дронів Fedai був представлений на виставці оборонної, авіаційної та космічної промисловості SAHA EXPO, організованої SAHA в Стамбулі.

Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ППО та ПРО Світ Туреччина