fbpx
У військовій прокуратурі новий очільник

У військовій прокуратурі новий очільник

Військова прокуратура Віктор Чумак Прокуратура

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака заступником генпрокурора — головним військовим прокурором.

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури

На цій посаді він замінив Анатолія Матіоса, що працював головним військовим прокурором з 27 серпня 2014-го року.

Перша вища освіта – Хмельницьке вище артилерійське командне училище, яке він закінчив із червоним дипломом.

Після закінчення 11 років служив на командирськиз посадах у червоній армії. Починав службу на Далекому сході – на Камчатці. Згодом – сім років у Білорусі. З 1990 по 1992 роки у Туркменістані.

З 1992-го року повернувся в Україну у Хмельницьке вище артилерійське училище (згодом стала Національна академія державної прикордонної служби) де мав посаду начальника кафедри та пропрацював тут до 1999-го року.

Віктор Чумак у 1995 році закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю Правознавство.

З 1999 по 2004 роки працював на керівних посадах у ДПСУ, очолював управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

У 2004−2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.

Чумак був народним депутатом України 7-го та 8-го скликань.

З 2012 року працював на посаді Голови Комітету Верховної ради з питань протидії запобігання корупції, а з 2014 року — заступника голови Комітету з питань запобігання і проти корупції.

Військова прокуратура Віктор Чумак Прокуратура