fbpx
У Японії винищувач F-15 під час польоту зник з радарів

У Японії винищувач F-15 під час польоту зник з радарів

F-15 Авіаінциденти Авіація Винищувач ПС Японії Світ Японія

Винищувач F-15 повітряних сил самооборони Японії зник з екранів радарів під час тренувального польоту над морем.

Про це інформує Мілітарний.

Бойовий літак вилетів із бази Комацу і зник у районі префектури Ісікава на узбережжі Японського моря, повідомляє телерадіокомпанія NHK.

Винищувач з екіпажем з двох осіб, здійснював тренувальний політ коли наземні служби втратили радіолокаційний зв’язок з ним.

За даними ЗМІ, це сталося близько 17:30 за місцевим часом над Японським морем, приблизно в 5 кілометрах від аеродрому базування.

Японські винищувачі F-15J та F-15DJ

Влада оголосила про початок пошуково-рятувальної операції. У зв’язку з можливим падінням бойового літака у воду берегова охорона готується відправити катери до місця ймовірного падіння.

Нині у складі Повітряних сил Самооборони Японії перебувають 156 одномісних F-15J та 45 двомісних F-15DJ.

Японія починає доведення винищувачів F-15J до варіанту Japanese Super Interceptor (JSI) під час модернізації.

Угода на модернізацію має максимальну вартість 471,3 млн доларів США та має бути реалізований до кінця 2028 року. Перший транш коштів склав 48,2 млн доларів.

У рамках контракту, концерн Boeing проведе проектування та випробування комплексу авіоніки нового покоління, а також надасть чотири авіатренажери, які дозволять розпочати навчальння особового складу Японських сил самооборони.

Роботи в США будуть виконуватися на підприємстві Boeing в Сент-Луїсі, штат Міссурі. Перші два літаки має модернізувати Boeing, решту японці планують довести до рівня F-15JSI самостійно з використанням напрацьованих технологій.

F-15JSI (Japan Super Interceptor) – програма модернізації 98 з 200 наявних винищувачів F-15J Японії вартістю 4,5 млрд дололарів. Про програму було повідомлено, у жовтні 2019-го року, її реалізує Mitsubishi Heavy Industries (MHI), а головним підрядником виступає Boeing.

F-15 Авіаінциденти Авіація Винищувач ПС Японії Світ Японія