fbpx
У Зеленського обговорили законопроект щодо воїнів-добровольців

У Зеленського обговорили законопроект щодо воїнів-добровольців

Володимир Зеленський Добровольці Законодавство Офіс президента

В Офісі Президента України відбулося засідання робочої групи з питань добровольців – учасників бойових дій на сході України, зокрема обговорили законопроект № 2045-1 стосовно надання статусу та соціальних гарантій добровольцям – учасникам АТО та ООС.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента України

У ньому взяли участь представники добровольчого руху, волонтери та народні депутати.

Заступник керівника Офісу Президента Анна Коваленко наголосила, що Глава держави визначив цей законопроект для розгляду Верховною Радою як невідкладний.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова зазначила, що цей документ підписано представниками трьох фракцій парламенту – «Слуга Народу», «Голос» та «Батьківщина».

Нагородження орденом "Народний Герой" у Рівному

«Законопроект визнає добровольців і волонтерів і впроваджує механізм, відповідно до якого людям, котрі захистили наш кордон у 2014 році та на початку 2015-го, надається статус учасників бойових дій», – зазначила Галина Третьякова.

За її словами, до Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів надійшли пропозиції ветеранських і волонтерських організацій щодо законопроекту про статус добровольців.

«Зокрема, запропоновано не скорочувати термін розгляду законопроекту, щоб ми могли спільно з представниками громадських організацій опрацювати зміни до цього документа на друге читання», – сказала голова Комітету.

Законопроект планується розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради 29 жовтня.

Представниця ГО «Юридична сотня» Вікторія Дідач висловила готовність взяти участь у підготовці документа до розгляду у другому читанні.

«Ми підтримуємо ухвалення законопроекту у першому читанні та готові допомогти у підготовці правок до другого», – сказала Вікторія Дідач.

Також учасники засідання розглянули організаційне питання. Секретарем робочої групи обрано добровольця та правозахисника Катерину Котлярову.

Володимир Зеленський Добровольці Законодавство Офіс президента