fbpx
Україна отримала від Білорусі список із затриманих «вагнерівців»

Україна отримала від Білорусі список із затриманих «вагнерівців»

"ПВК Вагнер/Лига" Білорусь Дмитро Кулеба МЗС Російська агресія Сусіди Україна

Україна отримала від Білорусі список із затриманих «вагнерівців» – напередодні український повірений у Білорусі отримав список всіх затриманих під Мінськом бойовиків.

Про це інформує УНН.

Інформацію сьогодні на брифінгу озвучив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Українська сторона була запрошена до міністерства зовнішніх справ Білорусі з цієї нагоди:

«Вчора тимчасовий повірений у справах України у Республіці Білорусь був запрошений до МЗС цієї країни, відбулась його зустріч з міністром закордонних справ Володимиром Макеєм. Розмова була нормальна, на адресу України якихось звинувачень не лунало, список затриманих громадян ми отримали, і МЗС Білорусі звернулось до нас із проханням передати зазначений документ компетентним органам України для перевірки на предмет скоєння даними особами злочинів у нашій державі та участі у військових діях», – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

З його слів, питання не лише у тому, скільки там українців і хто вони, питання ще й у тому, хто з учасників цього списку брав участь у збройних діях на боці окупаційних сил НЗФ і чи причетні вони до вчинення тих чи інших злочинів.

«Ми лише вчора отримали повний список громадян, які були затримані, і одразу передали його українським компетентним органам для вивчення… Щодо кількості громадян України, то я можу зараз сказати, що їх не семеро. Але ми маємо перевірити весь список», – заявив міністр.

"ПВК Вагнер/Лига" Білорусь Дмитро Кулеба МЗС Російська агресія Сусіди Україна