fbpx
Україна приєдналася до позову проти Росії в ЄСПЛ по справі MH17

Україна приєдналася до позову проти Росії в ЄСПЛ по справі MH17

MH17 Авіаінциденти Європа Нідерланди Росія Світ Україна

Україна приєдналася до позову проти Росії в ЄСПЛ по справі збиття пасажирського літака рейсу MH17.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Наша країна приєдналася до позову Нідерландів до Росії в Європейський суд з прав людини, виступивши третьою стороною.

Основною причиною такого рішення названо липневе рішення Нідерландів подати позов до Європейського суду з прав людини, яке у Росії назвали недружнім.

«Ми дійсно вже приєдналися до цього позову. Тут якраз ситуація діаметрально протилежна російському виходу з консультацій… Цим рішенням ми, навпаки, в черговий раз підкреслюємо, що ми повністю відкриті для будь-яких судово-юридичних процесів, які допомагають встановити справедливість », – розказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Уламки літака MH17 на Донбасі

Нагадаємо, в Нідерландах триває судовий процес у справі про катастрофу літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу MH17, в результаті якої загинули 298 осіб.

Перед судом заочно постали четверо обвинувачуваних — троє росіян та один українець. Це — колишній офіцер ФСБ, ексміністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін, полковник російського ГРУ, глава ГРУ «ДНР» Сергій Дубінський і підполковник ГРУ Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР». Їм пред’явлено обвинувачення у транспортуванні ЗРК «Бук», яким було збито малазійський Boeing.

 

MH17 Авіаінциденти Європа Нідерланди Росія Світ Україна