fbpx
Україна у ОПК Європи придбала 350 тисяч снарядів

Україна у ОПК Європи придбала 350 тисяч снарядів

Артилерія Боєприпаси Виробництво боєприпасів Європа ЄС Закупівлі Україна

Україна сама закупила понад 350 тисяч артилерійських снарядів у оборонної промисловості Європи.

Про це повідомив віцепрезидент ЄС Жозеп Боррель, який заявив, що окрім боєприпасів, наданих і закуплених державами ЄС, Україна придбала снаряди за власними контрактами.

Зараз країни Європи підтримують Україну передаючи боєприпаси зі своїх запасів та збільшивши виробництво на оборонних підприємствах.

«Україна сьогодні потребує 200 тисяч боєприпасів калібру 155 мм на місяць. Це становить 2,5 мільйона на рік», – розповів Жозеп Боррель.

Боррель зазначив, що можна мати багато грошей, проте вони не стануть снарядами, якщо промисловість не здатна виробляти потрібну кількість боєприпасів.

«Вам необхідно конвертувати фінансові потужності у промислові потужності, щоб забезпечити постачання боєприпасів», – розповідає Боррель.

Мета Європейського союзу до кінця року поставити всього 1 100 000 снарядів у вигляді пожертвувань.

«Цього буде недостатньо, але це набагато більше, ніж ми могли очікувати», – зазначив Боррель.

Проте також з’явилися деякі ініціативи щодо пошуку інших джерел постачання, які могли б прискорити поповнення запасів України.

Виробництво 155-мм боєприпасів на підприємстві Nammo. Фото: nytimes.com

«Є ще одне джерело постачання, яке слід взяти до уваги, — це прямі контракти між Україною та європейською промисловістю», – розповідає віцепрезидент ЄС.

Цим каналом прямих закупівель у європейської промисловості поставлено понад 350 тисяч боєприпасів в Україну.

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що компанія Rheinmetall планує відкрити новий завод по виробництву артилерійських боєприпасів в Україні.

Артилерія Боєприпаси Виробництво боєприпасів Європа ЄС Закупівлі Україна